luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu, însă anunţă că va contesta rezultatele alegerilor

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria la prezidenţiale dar a precizat că va contesta rezultatele scrutinului, după ce staff-ul său ar fi depistat încălcări „fără precedent”.

Dodon a menţionat că este obligat să apere votul cetăţenilor pe toate căile legale – la CEC, în instanţe şi la Curtea Constituţională. Acesta a accentuat că a fost obstrucţionat votul cetăţenilor din Transnistria, iar în statele UE ar fi avut loc transportarea organizată a alegătorilor, scrie Adevărul.

În plus, Dodon consideră că s-a încălcat legislaţia şi atunci când unii oficiali europeni şi-au anunţat deschis sprijinul pentru Maia Sandu. Potrivit lui, acest lucru au infuenţat rezultatele alegerilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Igor Dodon a declarat că acum este foarte important să nu fie admisă o criză politică şi o situaţie de instabilitate. În acest sens, Dodon a afirmat că va iniţia chiar începând de astăzi discuţii cu fracţiunile parlamentare pentru a stabili cum se va merge mai departe. Dodon a subliniat că el rămâne preşedinte în exerciţiu cel puţin până pe 24 decembrie.

Maia Sandu a obţinut 943.486 de voturi (57,75%), iar Igor Dodon 690,139 de voturi (42,25%).

Politica