marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Educației a suspendat toate olimpiadele școlare județene și competițiile sportive

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat în cadrul videoconferinței cu inspectorii școlari că a decis ca toate olimpiadelor școlare județene și regionale, care urmau să se desfășoare în perioada următoare să se suspende.

În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19., potrivit hotnews.ro

Toți elevii/studenții/cadrele didactice care se întorc din din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, inspectoratele școlare au obligația să monitorizeze toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.

Monica Anisie a spus că practica în spitale este suspendată se suspendă și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

Surse de la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au declarat pentru Hotnews că Ministerul Educației a propus închiderea școlilor încă de duminică, dar acest lucru nu a fost votat de jumătate plus unu astfel încât să fie luată decizia închiderii tuturor școlilor din România. Aceleași surse au mai spus că pentru întâlnirea de la ora 16 Ministerul Educației va propune din nou suspendarea cursurilor în școlile și grădinițele din România.

Politica