luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Groapa în care a căzut un craiovean, semnalizată cu lumină galbenă intermitentă pe timpul nopții

Groapa de pe bulevardul Oltenia, în care un craiovean a căzut duminică seara era semnalizată corespunzător, inclusiv cu lumină galbenă intermitentă pe timpul nopții, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj, la solicitarea Jurnalul Olteniei.

Groapa, adâncă de aproape 3 metri, fusese săpată pentru containere de gunoi, în cadrul unui proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Dolj. Duminică seara, un craiovean de 64 ani a căzut în ea. Omul ar fi consumat ceva alcool înainte să ajungă în zonă. Acolo s-a dezechilibrat şi a căzut, cu tot cu benzile de semnalizare, în groapă. În ajutorul său au venit pompierii.

La faţa locului s-au deplasat forţe de intervenţie din cadrul Secţiei de Pompieri Craiova cu o autospecială de lucru cu apă și spuma și un echipaj de prim-ajutor. Ajunși la faţa locului au constat ca este vorba de o persoană căzută într-o groapa adâncă de aproximativ 3 metri. Imediat a intrat un salvator cu o scară și un dispozitiv pentru a asigura persoana respectivă”, au transmis reprezentanţii ISU Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Martorii de la faţa locului spun că iniţial bărbatul a refuzat ajutorul cadrului ISU susţinând că poate şi singur să urce pe scară, însă s-a dezechilibrat din nou şi a căzut. A fost scos de pompieri şi apoi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru investigaţii medicale.

Unele voci au susţinut că groapa cu pricina, care este situată în apropierea unui loc de joacă, nu ar fi fost semnalizată corespunzător. La solicitarea Jurnalul Olteniei, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au transmis un punct de vedere cu privire la acest lucru.

Amplasamentul platformei situate în Bulevardul Oltenia, bl. 170 a fost predat furnizorului S.C. European Waste Technology SRL pentru executarea lucrărilor de amplasare a containerelor îngropate pentru colectarea deșeurilor menajere.

Pentru această platformă, a fost obținută autorizația de construire nr. 1405/20.08.2019, care a fost eliberată și pe baza avizului dat de Poliția Municipiului Craiova – Biroul Rutier.

Mai departe, constructorul a obținut de la Poliția Municipiului Craiova – Biroul Rutier avizul nr. 443773 pentru instituirea restricțiilor de circulație, aviz care conține și condițiile de semnalizare.

Toate condițiile conținute în acest aviz au fost respectate (de exemplu: balize de semnalizare, bandă de semnalizare, lumină galbenă intermitentă pe timpul nopții), fapt confirmat de toate fotografiile și materialele video realizate la fața locului.

În groapa excavată pentru a fi montate containerele, s-a turnat betonul de egalizare vineri, 25 octombrie 2019, urmând ca astăzi, 28 octombrie 2019, să fie montate cuvele și containerele”, se arată în răspunsul transmis de Consiliul Judeţean Dolj.

Politica