duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Weekend sportiv în Mehedinţi

Una dintre cele mai spectaculoase discipline ale ciclismului montan se desfăşoară sâmbătă şi duminică pe Valea Topolniţei. Este vorba despre prima etapă a Cupei Naţionale de Enduro – Mehedinţi Enduro. La aceasta sunt aştepteţi aproximativ 100 de participanţi atât din România cât şi din afara graniţelor ţării.

“Cele 5 probe speciale de la prima ediţie Mehedinţi Enduro se află pe Valea Topolniţei, un areal foarte variat din punct de vedere geografic, acest aspect făcând ca fiecare traseu să fie destul de diferit faţă de celelalte.
Primul traseu este cel mai stâncos şi cel mai lung (şi totodată cel mai greu accesibil, cu un transfer de aproape 7km), având mai multe zone expuse şi neaderente. Complet natural, acesta este de fapt o veche potecă turistică readusă la viaţă cu ocazia concursului.
Pe de altă parte, cea de-a doua probă specială va fi şi cea mai scurtă, însă deosebit de interesantă. Se va trece prin ruinele unei cetăţi şi se va coborî de-a lungul unui carusel natural, pentru ca spre final să se parcurgă o zonă stâncoasă şi deschisă.
Următoarele două trasee au acelaşi punct de start, fiind construite de la 0 de-a lungul ultimilor 3 ani. Mult mai uşoare din punct de vedere tehnic, acestea vor fi probabil pe placul celor care preferă datul prin bikepark-uri. Astfel, traseul nr. 3 va testa abilităţile riderilor în curbe, având câteva zeci de contrapante, pe când următorul ne va arăta cine stă cel mai bine în aer, aici fiind construite cele mai mari gap-uri din tot concursul”, spun organizatorii.

Potrivit acestor, la ultimul traseu, finalizat în această lună, zonele tehnice alternează cu cele de flow, incluzând switchback-uri deosebit de strânse, porţiuni drepte de viteză, drop-uri şi gap-uri, pe un teren imprevizibil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, sâmbătă, de la ora 11.00, în municipiul reşedinţă de judeţ, are loc Crosul Severinului. Doritorii se pot înscrie şi la faţa locului, începând cu ora 9.30.

Participantii vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 3,2 kilometri. 3.3. Traseul de concurs. Traseul de concurs este: start/sosire Palatul Culturii Teodor – Fântâna Cinetică.

Primăria a pregătit medalii pentru cei care vor finaliza cursa şi tricouri personalizate pentru primii 500 de participanţi.

spot_img
spot_img

Politica