duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Din nou, protest la Psihiatrie

Protest la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, din judeţul Dolj. Asistentele şi infirmierii cer sporuri mai mari. Ei spun că sunt îndreptăţiţi să primească mai mulţi bani, pentru că sunt zilnic supuşi pericolului.

Aproximativ 80 de angajaţi ai Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare au ieşit, miercuri, în curtea unităţii medicale pentru a protesta faţă de salariile pe care le primesc. Concret, ei sunt nemulţumiţi de faptul că primesc sporuri de 50% din salarii. Protestatarii spun că ar trebui să primească un spor de periclitate de 75%.
Şi în urmă cu un an angajaţii spitalului Poiana Mare au protestat din acelaşi motiv. Medicii spuneau în 2018 că situaţia a apărut după ce Ministerul Muncii a crescut salariile. Ministerul Sănătăţii a constatat că nu sunt suficienţi bani pentru aceste majorări şi că trebuie operate unele reduceri. Astfel, unităţilor medicale li s-a transmis un cuantum de 30% în care trebuie să se încadreze pentru plata salariilor pe cuantumul de sporuri. La Spitalul Poiana Mare, de la Ministerul Sănătăţii, a ajuns o normă de aplicare a legii cadru în baza căreia s-au mărit salariile şi li s-a transmis că procentul în care trebuie să încadreze cuantumul de sporuri este de 56%, în condiţiile în care până acum era 78%. Practic, s-a mers pe minimul prevăzut de lege.

spot_img
spot_img

Politica