duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

PNL cere sesiune extraordinară

Liberalii au înregistrat la Parlament o solicitare de convocare a unei sesiune extraordinare, a anunţat liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan.

În cererea formulată şi depusă la birourile permanente ale Camerelor Parlamentului, liberalii solicită dezbaterea şi respingerea în procedură de urgenţă a OUG privind măsurile fiscale care include şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci, în sesiunea extraordinară.

Referitor la acest subiect, preşedintele PNL Ludovic Orban a solicitat, miercuri, abrogarea de urgenţă a ordonanţei, susţinând că poate fi respinsă în sesiunea parlamentară extraordinară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 21 decembrie 2018, Guvernul a adoptat ordonanţatg de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.

Principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

spot_img
spot_img

Politica