duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Schimbări în învăţământ: crește numărul de locuri la şcolile profesionale

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei Naţionale, anunţă că ia în calcul creşterea numărului locurilor la şcoala profesională dar şi ca aceasta să devină şcoală profesională duală, pentru ca elevii să înveţe meserie.

De asemenea, Andronescu a anunţat că Guvernul îşi propune să-i susţină financiar pe elevii din şcoala profesională, cu obligaţia ca aceştia să rămână în ţară timp de cinci ani după terminarea studiilor.

„Acum Guvenul s-a angajat prin acordul cu Sindicatele să-i susţină financiar integral pe cei care optează pentru această şcoală profesională cu condiţia ca măcar cinci ani să rămână în ţară ca să dea ceva înapoi din ceea ce statul le oferă. Nu e obligatoriu acest lucru. Face dacă vrea. Nu e o obligaţie pe care şi-ar putea-o asuma un părinte al cărui copil are 14 ani”, a mai adăugat ministrul Educaţiei Naţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot Andronescu a spus că cine a optat pentru şcoala profesională în prima etapă poate să susţină ulterior şi Bacalaureatul Naţional, precizând că sistemul trebuie să rămână deschis pentru a echilibra nevoia societăţii. ­

Totodată, ministrul Educaţiei Naţionale mai spune că profesorii ar trebui să aibă libertatea de a-şi personaliza lecţia în funcţie de nivelul clasei, nu neapărat după programul şcolar, pentru că fiecare clasă este diferită.

spot_img
spot_img

Politica