sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

CJ Mehedinți vrea fonduri europene pentru modernizarea spitalului

Consiliul Județean Mehedinți a depus cerere pentru finanțarea cu fonduri europene a proiectului „Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin”. Cererea a fost depusă pe Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 3, Prioritatea investiții 3.1, Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari / Operațiunea B – Clădiri publice.

La întocmirea acestui proiect, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a urmărit creșterea calității actului medical și confortul pacienților prin intermediul celei mai ample reabilitări a Spitalului Județean de la construirea clădirii. Aceste obiective se vor realiza printr-o investiție în valoare totală de 77.169.846,72 lei în reabilitarea și modenizarea clădirii existente, în dotarea unității cu echipamente din clasa de eficiență energetică ridicată, echipamente de producere de energie regenerabilă de tipul panourilor fotovoltaice, în scopul scăderii consumurilor de energie termică și de energie electrică necesară funcționării acesteia, conform unui comunicat al CJ  Mehedinți.

Acest proiect are în plan o serie de lucrări de anvelopare, refacere terase, trotuare perimetrale, care vor conduce la dispariția infiltrațiilor și a mucegaiului. Interiorul clădirii va fi recompartimentat și se vor face lucrări de izolare termică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

spot_img
spot_img

Politica