duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Jocurile Invictus: Medalie de aur pentru militarii români

Militarii români care participă la Jocurile Invictus de la Sydney au obţinut medalia de aur la tir cu arcul olimpic. Eugen Pătru, cel care s-a luptat pentru această distincţie, a fost rănit în 2014 în Afganistan, iar în incident şi-a pierdut muşchii de la gambe şi are paralizie la nervul sciatic.

La arc olimpic, proba pe echipe, militarii români au obţinut medalia de argint. Echipa e formată din Eugen Pătru, Dănuţ Nicola şi Cătălin Pârvu. Tot aur au obţinut şi militarii Ionuţ Butoi, Augustin Pegulescu şi Dorin Petruţ, la arc compound.

Cu o zi în urmă, joi, militarul Bogdan Dragomirma obţinut locul V la finala de 200 de metri – atlestism. Militarul a fost împuşcat în umăr şi în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan.
Militarii români au obţinut, zilele trecute încă o medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obţinut, la proba de 4 minute, anduranţă, locul III, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul IV din 21 de competitori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

15 soldaţi, care au fost răniţi în teatrele de război reprezintă România la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia.
Lotul României care va participa la Jocurile paralimpice Invictus, ce au loc în perioada 20-27 octombrie în Sydney (Australia), vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime. Soldaţii români au fost răniţi în teatrele de război, precum cel din Afganistan.

foto- Ministerul Apararii Nationale/ facebook

spot_img
spot_img

Politica