duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Centrul European de Resurse şi Angajament, inaugurat astăzi

Centrul European de Resurse şi Angajament înfiinţat de Ford şi Asociaţia EDUCOL va fi inaugurat astăzi. Studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova vor fi principalii beneficiari ai acestui centru.

Primul Centru European de Resurse și Angajament (CRAF) va fi deschis la Craiova, fiind cel de-al patrulea centru de acest fel la nivel global, anunţă reprezentanţii Ford. Condus de partenerul non-profit Asociația Pentru Educație SV Oltenia (EDUCOL) într-un sediu oferit de către Primăria municipiului Craiova, CRAF va acționa ca un hub de antreprenoriat social, mai spun aceştia.
Pentru funcţionare, CRAF va fi susţinut cu 1 milion de dolari, pe o perioadă de patru ani de Ford Motor Company Fund și GlobalGiving.
„Susținut de o investiție de peste un milion de dolari oferită de Ford Motor Company Fund în parteneriat cu GlobalGiving, noul CRAF va acționa ca un incubator de antreprenoriat social, unde studenți și absolvenți ai Universității din Craiova pot crea și dezvolta proiecte inovative, care să conducă la progres social și economic. Scopul este acela de a avea un impact pozitiv asupra creșterii locurilor de muncă, a potențialului economic și a calității vieții locuitorilor din regiunea Oltenia”, se arată într-un comunicat de presă al Ford.
Comunitatea academică este chemată, de reprezentanţii Universităţii, să-şi pună în valoare know-how-ul prin constituirea unui corp de mentori şi consilieri în antreprenoriatul social.
„Studenţii noştri primesc o nouă oportunitate să pună bazele acestui domeniu atât de ofertant. În fapt, a fost lansată deja o competiţie pentru studenţi în luna septembrie. Au fost depuse primele proiecte de antreprenoriat social, iar echipele câştigătoare, care vor fi anunţate la ceremonia de inaugurare a Centrului, vor primi finanțare neramburasabilă pentru start-up și vor avea acces la infrastructura oferită de CRAF”, spun reprezentanţii Universităţii din Craiova.

spot_img
spot_img

Politica