duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Restricții rutiere pe Transalpina și Transfăgărășan

De miercuri, 26 septembrie 2018, pe „drumurile dintre nori”, se va circula doar ziua. Reprezentanții de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au impus această măsură pentru a se putea interveni cu utilaje și a se face o revizie acestor drumuri.

Începând de pe 26 septembrie, circulaţia pe DN 67C (Transalpina), între Rânca şi Obârşia Lotrului va fi permisă doar între orele 9:00 şi 18:00, asta pentru că revizia va fi făcută în fiecare dimineață la ora 6.00. Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru Transfăgărăşan – DN 7 C. Nu se mai poate circula pe timpul nopţii între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Prevederea a fost luată pentru ca utilajele CNAIR să poată acționa și remedia eventualele probleme.

Decizia a venit în urma incidentelor petrecute zilele trecute pe drumurile cu pricina. Mai exact, patru maşini cu turişti au rămas blocate în Căldarea Urdele, aceştia fiind luaţi prin surprindere de căderile de zăpadă. Au cerut ajutorul autorităților după ce au rămas fără combustibil. Fiind îmbrăcați de vară, s-au încălzit în mașină, dar au rămas fără combustibil. Caz similar și pe Transfăgărășan, unde pe anumite porțiuni stratul de zăpadă a atins 30 cm.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții CNAIR atrag atenția turiștilor „Facem apel la conducătorii auto să respecte restricţiile instituite şi să nu intre pe sectorul de drum menţionat în alte intervale orare, decât cele permise, pentru că îşi pun viaţa în pericol din cauza instabilităţii atmosferice la altitudine, ceea ce poate genera formarea de gheţă pe carosabil, ceaţă densă, precum şi căderi de stânci”.

 

Foto – Adevărul

spot_img
spot_img

Politica