duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Weekend mehedințean. Curse pe dealul Corcovei și bere din belșug în Severin

Mehedințenii au parte, în acest sfârșit de săptămână, de două evenimente importante: Corcova Trail Race, cea mai importantă competiție de alergare și ciclism din județ, și Sărbătoarea Berii, ce va avea loc în Drobeta Turnu Severin.

Corcova Trail Race a ajuns deja la cea de-a VI-a ediție. Competiția se va desfășura în perioada 3-5 august, bineînțeles, la Corcova.

Corcova Trail Race este prima competiție din România care și-a propus să îmbine sportul și mișcarea în aer liber cu plăcerea de a savura un vin bun”, spun organizatorii, respectiv Asociația Sport la Orice Vârstă și Podgoria Corcova Roy&Dâmboviceanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atunci când au demarat proiectul, organizatorii și-au propus ca acesta să reprezinte un reper pe harta competițiilor sportive din România, dar în același timp să și promoveze conceptul de “Sport & Fun”. Se pare că le-a și reușit având în vedere că până acum peste 600 de sportivi amatori s-au înscris la concursurile de alergat, ori de ciclism ce vor avea loc în weekend.

Corcova Rail Trace a fost organizat pentru prima dată în 2013, fiind, de altfel, prima competiție de alergat prin vie din țară. Cum prima ediție a fost un succes, competiția s-a desfășurat apoi în fiecare an.

Pe lângă întrecerile sportive, ale căror câștigători vor fi premiați cu sume cuprinse între 100 lei și 500 lei, participanții pot degusta cele mai bune vinuri produse la Corcova, „fără limită de cantitate” și vor asista și la un concert live al formației New Deal.

Pe de altă parte, tot în acest sfârșit de săptămână, severinenii care nu vor merge la Corcova pot lua parte la „Sărbătoarea berii”. Evenimentul este organizat de Primăria Drobeta Turnu Severin și va avea loc în zona de promenadă Crișan. Pe lângă bere, severinenii vor avea parte și de concerte de muzică populară, dar și ușoară. Spectacolele vor fi susținute de artiști precum Anica Ganţu, Nina Predescu, Mariana Zotea, Seven Eleven, Sore și Zavera.

spot_img
spot_img

Politica