duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Evaziune fiscală de peste 7 milioane lei, prin afaceri cu aluminiu

8 persoane sunt suspectate că au creat un prejudiciu de peste 7 milioane lei bugetului de stat prin achiziţii fictive de lingouri de aluminiu.

Poliţiştii olteni au efectuat, miercuri, mai multe percheziţii în acest caz.

“La data de 11 mai a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt, Dolj, Ilfov şi Braşov, la domiciliile şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite că ar fi implicate în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi mijloace de stocare date, în vederea probării activităţii infracţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, 8 persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Anchetatorii arată că, în perioada 2011-2015, administratorul unei societăţi comerciale, ce are ca obiect de activitate intermedieri cu produse diverse, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziţii fictive de lingouri de aluminiu de la firme de tip ,,fantomă” şi nu ar fi înregistrat, în întregime, veniturile obţinute. Astfel, a fost cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 7.248.900 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Politica