luni, iunie 17, 2024

Ultima ora

Sport

Mehedinţi: Primarul din Vlădaia, şantajat. Autorul, prins în flagrant de poliţie

Primarul comunei Vlădaia, judeţul Mehedinţi , Viorel Spuză, l-a denunţat pe un bărbat din comuna Leu, judeţul Dolj, care îl şantaja că anunţă organele de poliţie cu privire la un contract de arendă întocmit ilegal, se parte de către primul om de la Primărie, dacă acesta din urmă nu îi dă suma de două mii de euro. Polițiştii din Mehedinți au prins în flagrant delict un bărbat, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană pe care o şantajase anterior. În aceeaşi zi, polițiştii au reținut un alt bărbat, care a fost prins în flagrant în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană, cu titlu de camătă. Cămătarul a fost încătuşat şi băgat în arest.

IPJMehedinţi se dă pe brazdă la capitolul comunicare publică după semnalul tras de jurnaliştii din judeţ şi începe să prezinte şi cazuri mai interesante , nu numai găinării şi bilanţuri rutiere zilnice. La data de 10 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinți au surprins în flagrant delict un bărbat, de 58 de ani, din comuna Leu, judeţul Dolj, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană pe care ar fi şantajat-o anterior. În fapt, cel în cauză este bănuit că ar fi solicitat părții vătămate, mai precis primarului din comuna Vlădaia judeţul Mehedinţi , Viorel Spuză, în repetate rânduri, diverse sume de bani, pentru a nu sesiza poliţia cu privire la un contract de arendare întocmit în condiții nelegale, fapt pentru care ar fi primit de la aceasta 1.000 de lei şi 100 de euro. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea a două infracțiuni de şantaj în formă continuată.

Cămătar încătuşat şi băgat în arest

Policlinica Buna Vestire Craiova

În aceeaşi zi, de 10 mai 2016, polițiştii au prins în flagrant delict un alt bărbat, de 43 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce primea 2.000 de euro de la o persoană, de 49 de ani, ca urmare a unor împrumuturi acordate acesteia, după ce a fost prelungită valabilitatea unui contract de împrumut pentru 5.900 de euro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2015, cel în cauză ar fi acordat trei împrumuturi, în valoare totală de 39.100 de euro, mai multor persoane din judeţul Mehedinţi, iar pentru garantarea restituirii sumelor înscrise în contracte, ar fi constituit o ipotecă pe imobile şi terenuri ce aparţin părţilor vătămate, ce aveau valoare net superioară sumei împrumutate. ,,Cămătarul” a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de camătă şi fals în declarații, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu propunere procedurală. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi de Departamentul de Informații şi Protecție Internă.

 

Politica