duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Suspectaţi că şi-au maltratat calul

UPDATE/ Calul are un hematom în zona capului. Cel mai probabil a fost lovit. Reprezentanţi ai ONG-urilor care se ocupă cu protecţia animalelor au depus plângere la poliţie. 

Pe de altă parte, când Poliţia Locală a ajuns la faţa locului, în căruţă se afla doar un copil minor, o fetiţă care fusese lăsată singură. 


O familie de romi a fost amendată cu 500 lei şi riscă dosar penal după ce calul înhămat la căruţa lor a fost găsit cu hemoragie nazală. S-a întâmplat sâmbătă, în Craiova, în apropiere de mall. Medicul veterinar care a ajuns la faţa locului a stabilizat animalul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior calul a fost dus la loc sigur de către reprezentanţii RAADPFL.

„Calul este acum izolat de celalalte animale, pentru că poate avea o boală contagioasă. I se administrează anticoagulante şi glucoză şi i se vor face investigaţii amănunţite, pentru a afla ce afecţiune are”, ne-a declarat Rela Filip, directorul RAADPFL Craiova.

Romii susţin că au cumpărat calul acum câteva zile şi că nu ştiau că e bolnav. Au fost amendaţi, de Poliţia Locală, pentru că au intrat cu calul şi căruţa în oraş, iar atelajul a fost confiscat. După ce au văzut că rămân fără cal şi căruţă şi că mai primesc şi amendă, romii şi-au chemat avocata.

După mai multe telefoane şi solicitări, la faţa locului a ajuns şi un echipaj de poliţie de la Secţia 3. Dacă se va stabili că animalul a fost maltratat, romii vor răspunde penal. 

spot_img
spot_img

Politica