duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în cazul Ploscaru

Cazul medicului chirurg de la Spitalul Judeţean de Urgenţă care şi-a înjunghiat un coleg cu un bisturiu este cercetat şi de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Vâlcea. 

“Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Vâlcea s-a autosesizat vis-a-vis de incidentul petrecut sâmbătă, 16 ianuarie 2016, în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, incident care i-a avut drept protagonişti pe d1. Dr. Bărbulescu Emil, medic primar chirurg şi d1. Dr. Ploscaru Constantin, medic primar chirurg, incident soldat cu rănirea şi spitalizarea domnului Dr. Bărbulescu Emil. În urma analizării documentelor întocmite atât de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Vâlcea, cât şi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Vâlcea a decis trimiterea cauzei la Comisia de Disciplină a Colegiului Vâlcea pentru declanşarea procedurii disciplinare prevăzută de dispoziţiile art.451 şi următoarele din Legea nr.95/2006, privind reforma în domeniul sanitar”, se arată într-un comunicat de presă al Colegiului Medicilor Vâlcea, semnat de medicul Adrian Pătrulescu, preşedintele Colegiului.
Pe 17 ianuarie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de medicul Ploscaru sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.
Constantin Ploscaru este acuzat că pe 16 ianuarie l-a înjunghiat pe medicul Emil Bărbulescu cu un bisturiu producându-i o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă. În urma agresiunii exercitate, persoana vătămată a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă, iar pentru leziunile traumatice suferite necesită pentru vindecare un număr de 16-18 zile de îngrijiri medico-legale.
Magistraţii l-au plasat pe Poloscaru în arest la domicilu pentru 29 de zile. Nemulţumiţi de decizie procurorii au făcut contestaţie, ce urmează să fie judecată de Curtea de Apel Piteşti.

 

spot_img
spot_img

Politica