marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şapte milioane de lei pentru deszăpezire

Deszăpezirea în judeţul Olt s-a făcut în luna ianuarie în condiţii optime.  Atât pe drumurile naţionale, cât şi pe cele judeţene s-a intervenit prompt.  Deszăpezirea din această iarnă aduce costuri de peste 7 milioane de lei. Cele şase societăţi care se ocupă cu deszăpezirea drumurilor judeţene vor primi pentru sezonul rece 2015-2016 peste două milioane de lei. Şi Secţia de Drumuri Naţionale Slatina s-a ocupat ca lucrurile să meargă bine în această iarnă. 70 de utilaje au acţionat zilele acestea pentru degajarea stratului de zăpadă de pe drumurile naţionale şi judeţene. Pentru o cât mai bună gestionare a situaţiei, cei 952 de kilometri de străzi, aflate în administrarea consiliului judeţean, au fost împărţite pe patru zone, arată olttv.ro.

Valoarea estimată a contractului de deszăpezire este de cinci milioane şi jumătate de lei. Modul în care s-a acţionat a fost unul lăudabil, spune Prefectul de Olt, Silviu Neacşu.

Fără curent la Făgeţelu şi Topana 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toate şcolile din judeţul Olt au fost deschise în cursul zilei de marţi, 18 ianuarie, unităţile şcolare îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind semnalate probleme în alimentarea cu energie electrică şi gaze. 
Au fost însă raportate probleme în alimentarea populaţiei cu energie electrică în localităţile Făgeţelu şi Topana. Reprezentantul societăţii care se ocupă cu alimentarea cu apă a municipiului Slatina a informat că este o problemă în alimentarea cu energie electrică a frontului B de captare, dar această problemă nu afectează cetăţenii fiind primite asigurări din partea societăţii de electricitate că problemele se vor remedia în scurt timp. 
Nu au fost probleme deosebite pe drumurile naţionale şi judeţene, din judeţul Olt în ciuda atenţionării cod galben de temperaturi scăzute.
Totul s-a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru a prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, în calitate de preşedinte al CJSU Olt, la care au fost convocaţi reprezentanţii: Consiliului Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt, Centrului Militar Judeţean Olt, Secţia Drumuri Naţionale Olt, Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, Inspectoratului Școlar Judeţean Olt, Serviciului Poliţiei Rutiere Olt, Primăriei Slatina, Primăriei Caracal, Primăriei Balş şi operatorilor economici care se ocupă de distribuţia energiei electrice, gazelor şi apei potabile.  

Serviciul de Ambulanţă a informat că nu sunt probleme în deplasarea autosanitarelor la cazuri, iar Direcţia de Sănătate Publică Olt a anunţat că toţi managerii de spitale au fost contactaţi şi s-a dispus curăţarea căilor de acces şi a pomilor încărcaţi cu zăpadă şi s-a stabilit ca externările să fie făcute numai cu însoţitor şi pe timpul zilei. 

Se face toaletarea copacilor

La nivelul municipiilor se intervine atât pe arterele principale cât şi în cartiere, iar societăţile care se ocupă de deszăpezire la nivelul municipiului Slatina au început toaletarea copacilor astfel încât zăpada căzută din aceştia să nu producă evenimente nedorite. 
Echipajele Poliţiei Locale au identificat şi transportat la centrul de primire a persoanelor fără adăpost zece persoane. 
Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a solicitat să fie o permanentă comunicare între instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomenele meteo periculoase, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă şi sprijinirea populaţiei.  

 

 

Politica