duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Prinși la furat de cărbune

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 44 de ani, din oraşul Berbeşti au fost depistați de către polițiștii din oraș în timp ce sustrăgeau cărbune dintr-o microcarieră a CET Govora-Divizia miniera Berbeşti.

La vederea poliţiştilor aceştia au încercat să fugă din microcariera cu cele două autoutilitare încărcate cu cărbune.

Oamenii legii i-au oprit, iar în urma cântăririi s-a constatat faptul că aceştia transportau 1365 de kg cărbune lignit, fără documente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a procedat la confiscarea întregii cantităţi de cărbune şi predarea acesteia unităţii păgubite.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

De asemenea, la doar câteva ore diferență, poliţiştii au depistat un conducător auto, care în timpul serviciului a transportat cu o autoutilitară de mare tonaj cărbune într-un cătun, în zona limitrofă a carierei, în marginea pădurii, unde l-a descărcat.

A fost solicitat sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Vâlcea, întrucât mai mulţi cetăţeni s-au împotrivit pătrunderii unor autoutilitare pentru ridicarea cantităţii de cărbune sustras. De asemenea două persoane incitau pe ceilalţi săteni pentru a împiedica poliţiştii să îşi desfăşoare activitatea, motiv pentru care aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu 1000 de lei conform legii nr. 61/1991.

Cantitatea de cărbune a fost cântărită, rezultând 7500 de kg de cărbune bloc-lignit,care a fost predat unităţii păgubite.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi tragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Foto:gorjeanul.ro

 

spot_img
spot_img

Politica