duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sătenii din Bălești, foc și pară pe primar

Protest cu zeci de mașini în Bălești. Oamenii au circulat în jurul Primăriei cu avariile şi claxoanele pornite. Şoferii sunt din satul Rasova şi au vrut să atragă atenţia primarului localităţii cu privire la situaţia dezastruoasă a drumului comunal, potrivit adevărul.ro.

"Am recurs la acest gest pentru că nu mai putem suporta situaţia. Maşinile se strică frecvent şi trebuie să le reparăm. În plus, se face un nor de praf atunci când trece câte o maşină. Nu ne putem lăsa rufele la uscat sau să ne lăsăm copiii să se joace la poartă. Am fost amăgiţi mereu că se va moderniza drumul, dar nu se lucrează la el. Cei de la primărie spun că nu au bani şi că nu primesc de la Consiliuul Judeţean fondurile necesare. Suntem la şapte kilometri de Târgu Jiu, dar suntem izolaţi. S-a decopertat asfaltul, dar a fost lăsat aşa. Este groapă lângă groapă. Nici nu le putem ocoli. A băgat un autograder, dar gropile au apărut la loc şi chiar s-au format adevărate cratere“, a spus, pentru sursa citată, unul dintre protestatari.

Edilul din Băleşti, Aristică Paicu, a afirmat că protestul a avut o tentă electorală. Cu toate acestea, a susținut că drumul va fi finalizat până în primăvară: 
„Nu ştiu dacă au avut aurtorizaţie pentru acest protest. Eu am fost la recepţia sistemului de apă la Corneştii Noi. Nu ştiu cum au ieşit în stradă, într-o sută de metri să intre şi să iasă de pe drumul naţional. Era pericol să se producă accidente. Drumul de Rasova are 5,4 kilmetri şi este finanţat din O.G. 28, din fonduri guvernamentale. S-a alocat o sumă de 1,8 miliarde şi Consiliul Judeţean ne-a promis că ne sprijină. Cred că protestul are şi o tentă electorală. Merg cu viteză mare şi se face praf. Drumul este plan. Sunt nişte gropiţe. Acum se apropie alegerile şi nu mai pot răbda. În primăvara anului viitor, drumul va fi finalizat“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul a mai spus că asfaltarea ar urma să înceapă săptămâna viitoare, „dinspre nord spre sud şi în luna octombrie”.

sursa foto: verticalonline.ro

spot_img
spot_img

Politica