duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Corneliu Vadim Tudor, onorat post-mortem

Consilierii locali din comuna olteană Teslui au aprobat, vineri, un proiect de Hotărâre prin care o şcoală şi o stradă din localitate vor purta, de acum, numele Corneliu Vadim Tudor. 

În această comună s-au născut bunicii şi tatăl politicianului, mai exact, în satul Cherleştii din Deal, comuna Teslui. 
Denumirea aprobată de consilieri, pentru şcoală şi stradă, este  ”Senator Corneliu Vadim Tudor”. 
Autorităţile au intenționat ca astfel să onoreze memoria politicianului şi publicistului român.
Potrivit adevărul.ro, Corneliu Vadim Tudor a ajutat autorităţile locale să primească fonduri pentru betonarea unei străzi din satul anterior amintit unde a locuit tatăl său, iar, în plan cultural, a făcut numeroase donaţii de carte şi alte materiale şcolare către Şcoala Generală din Teslui. 
”Prin această idee noi nu facem decât ceva omenesc: să onorăm persoana şi omul care a fost Corneliu Vadim Tudor, un om care şi-a petrecut o parte a copilăriei aici, la tatăl lui – la noi în comună. Este, poate, cel mai deştept om din comună, este normal că merita o asemenea onoare şi, pentru noi, este ceva firesc şi mereu ne-am mândrit cu el şi o vom face şi de acum înainte”, a declarat, pentru ”Adevărul”, fostul primar al comunei Teslui, Vasile Ciripuş. 
Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, pe 14 septembrie, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.   Fondatorul PRM  suferea de diabet şi avea probleme cardiace. A fost înmormântat joi. 

 

spot_img
spot_img

Politica