duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Peste 1.500 de angajaţi ai RAAN vor fi disponibilizaţi, începând cu 1 octombrie

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mehedinţi a fost notificată de către administratorul special al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) asupra deciziei de disponibilizare colectivă a 1.525 de angajaţi, a declarat, luni, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Marinescu.

Potrivit sursei citate, aceştia urmează să intre în şomaj, începând cu 1 octombrie 2015, şi tot din această dată să primească venituri de completare, conform unui act normativ aprobat de Guvernul României.

"S-a ajuns la situaţia respectivă din cauza problemelor financiare de pe platformele industriale ale sucursalelor Romag Prod şi Romag Termo ale RAAN. În a doua etapă, la 31 martie 2016, vor mai fi trimişi în şomaj alţi 520 de salariaţi, urmând ca să rămână pentru gestionarea apei grele şi golirea instalaţiilor de hidrogen sulfurat doar 150 de persoane", a precizat Marinescu.

Printr-o hotărâre de Guvern s-a prevăzut alocarea de către Ministerul Economiei a 3.697.000 de lei pentru plata şomajului şi a unor restanţe salariale ale disponibilizaţilor de la RAAN. 

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica