duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Alina Bica, sub control judiciar şi fără cabinet la Dolj

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a cerut Baroului Dolj înscrierea în Tabloul de avocaţi definitivi cu drept de exercitare a profesiei şi înregistrarea cabinetului individual. Solicitarea acesteia s-a aflat pe ordinea de zi a Consiliului Baroului Dolj, care însă nu a luat o decizie. Aceasta, pentru că dosarul Alinei Bica nu era complet.

„Consiliul Baroului Dolj, întrunit în şedinţa din data de 20 august 2015, a hotărât amânarea soluţionării cererii formulate de doamna Bica Alina-Mihaela, prin care solicită înscrierea pe Tabloul avocaţilor definitivi cu drept de exercitare a profesiei, pentru şedinţa din data de 24 septembrie 2015, în vederea completării dosarului cu actele necesare,” se arată într-un comunicat de presă semnat de Decanul Baroului Dolj, avocat Lucian Săuleanu, comunicat publicat pe site-ul Baroului. 
Alina Bica a fost primită în Barou printr-o decizie din februarie 2011. Avea calitatea de avocat, dar fără a exercita profesia, întrucât din 1996 era magistrat. În decembrie 2014, însă CSM a decis suspendarea acesteia din funcţia de procuror al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie si Justiţie, ca urmare a trimiterii în judecată.
Joi, magistraţii Instanţei Supreme au decis ca Alina Bica să rămână sub control judiciar, respingând cererea de revocare a măsurii formulate în ambele dosare în care a fost trimisă în judecată pentru fapte de corupţie.

"O să-mi deschid un cabinet de avocatură. Trebuie să lucrez. În pofida a ceea ce s-a spus, nu am alte surse de venit, e normal. De 9 luni eu nu am sursă de venit. Bănuiesc că nu pot să stau pe banii părinţilor. Stau într-un apartament de 50 mp cu o rată de 400 euro pe lună, pe care dacă nu o plătesc mă dau afară", a afirmat Bica, la ieşirea din sediul ÎCCJ.
Alina Bica a fost trimisă în judecată de DNA în două dosare pentru fapte de corupţie cunoscute ca "Bica 1" şi "Bica 2". Cele două cauze privind faptele referitoare la ANRP au fost conexate şi s-a format un nou dosar, prin disjungere, în care să fie judecaţi Alina Bica şi Adriean Videanu, pentru infracţiuni care nu au legătură cu retrocedarea terenurilor.
Dosarul "Bica 1" a fost trimis în instanţă în luna decembrie 2014, fosta şefă a DIICOT fiind acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.
Dosarul "Bica 2" a fost trimis de DNA în instanţă pe data de 26 februarie, Alina Bica a fiind acuzată de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte), iar Ionuţ Florentin Mihăilescu este acuzat de complicitate la luare de mită.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

spot_img
spot_img

Politica