luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Violată de patru brute. Unul dintre agresori este militar. CSM a sesizat Inspecţia Judiciară

COMUNICAT CSM: Ca urmare a informaţiilor lansate în spaţiul public referitoare la cazul de agresiune sexuală din judeţul Olt, domnul judecător Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări potrivit art. 74 alin. 1 lit. c din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare.


 

O fată de 18 ani din judeţul Olt a fost violată de patru bărbaţi, chiar în noaptea în care îşi sărbătorea majoratul. Unul dintre ei este militar angajat la baza din Deveselu.

Fapta s-a petrecut pe 15 iunie, însă dosarul a ajuns abia acum la Parchetul Militar. Agresorii sunt în continuare în libertate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fata este originară din comuna Rusăneşti, judeţul Olt, dar locuieşte în Caracal. Majoratul şi l-a sărbătorit împreună cu mai mulţi prieteni. La un moment dat, a vrut să meargă împreună cu o prietenă, de 15 ani, într-o localitate vecină pentru a aduce un prieten să le repare o problemă intervenită în timpul petrecerii la tabloul electric, scrie adevărul.ro. Au ieşit din scara blocului să caute un taxi, dar s-au întâlnit cu un amic comun care s-a oferit să le ducă unde aveau treabă cu maşina lui.

Numai că, pe drumul dintre Caracal şi Deveselu, şoferul a lăsat să urce în autoturism încă patru prieteni. Apoi au oprit maşina pe un câmp din apropiere şi au violat-o pe fata de 18 ani. În acest timp, fata de 15 ani, a fost ţinută cu forţa în maşină de unul dintre indivizi.

După două ore de chin, au lăsat-o să plece. Fata a mers la poliţie şi a depus plângere împotriva agresorilor. Potrivit unor surse, aceştia ar fi încercat să o convingă să renunţe la plângere oferindu-i bani şi chiar un apartament.

Acest fapt a fost confirmat de tatăl victimei, Traian R., arată adevărul.ro: ”Au venit la noi membri din familiile lor, părinţii lor, şi ne-au rugat cu cerul şi pământul să renunţăm la plângere şi să ne împăcăm, ne-au oferit bani, ba chiar un apartament şi maşină, dar nu vrem nimic de la ei decât dreptate!”.

Fata nu a renunţat la plângere, iar un dosar a fost deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal.

”Pe data de 15 iunie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a fost înregistrată o plângere penală a unei persoane de sex femeiesc în vârstă de 18 ani ce a reclamat săvârşirea unei infracţiuni de viol de către mai multe persoane. S-au făcut cercetări specifice, au fost identificaţi autorii şi, deoarece unul dintre aceştia este militar , s-a dispus declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Acolo urmează să fie efectuată urmărirea penală şi, în funcţie de probe, va fi sesizată instanţa sau se vor lua alte măsuri”, a declarat Cristian Popescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Pe 23 iulie, dosarul a fost trimis la Parchetul Militar Bucureşti abia în cursul zilei de joi – 23 iulie.

Cei patru suspecţi, cu vârste între 18 şi 26 de ani – recidivişti (doi dintre ei acuzaţi anterior tot de viol), sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol, iar până acum nu au fost reţinuţi.

 

Politica