luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mai puține infracțiuni, susține IPJ Dolj

Mai puține omoruri, mai puține violuri și violențe, mai puține furturi în Dolj. Asta reiese din datele transmise de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ ) Dolj într-un comunicat de presă.

“Din analizele şi statisticile realizate până în prezent, privind activitatea poliţiei doljene în primele 6 luni 2015, s-a constatat faptul că se înregistrează scăderi semnificative pe linia infracţiunilor sesizate repectiv contra vieţii, integrităţii corporale, dar şi a furturilor după cum urmează: au scăzut infracţiunile contra vieţii de la 94 la 42 (- 52 ): în primele 6 luni fiind înregistrate 5 infracţiuni de omor, faţă de 7 infracţiuni în aceeaşi perioadă a anului trecut. Infracţiunile de lovire şi alte violenţe scad cu 169 fapte,iar infracţiunile de viol scad cu 24 de fapte”, se arată în documentul IPJ Dolj.

În ceea ce privește furturile, se precizează în comunicat, în prima jumătate a anului s-a înregistrat o scădere cu 135 infracţiuni comparativ cu primele 6 luni din 2014.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Astfel, furturile din locuinţă scad cu 34 fapte, iar cele din buzunare cu 30 de fapte. În această perioadă au fost cu 44 mai puţine furturi din autovehicule şi cu 50 mai puţine furturi de componente din exteriorul autoturismelor, iar infracţiunile de tâlhărie au scăzut cu 2 fapte”, potrivit IPJ Dolj.

În același document se mai arată că „în perioada 6 – 24 iulie a.c., comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj va participa la şedinţele de analiză a ativităţilor desfăşurate de poliţiştii doljeni în primele 6 luni 2015 ce vor avea loc la toate structurile inspectoratului: servicii, poliţii municipale şi orăşeneşti, sau secţii de poliţie urbane şi rurale.Prin participarea la aceste şedinţe se urmăreste relaţionarea în mod direct şi nemijlocit cu lucrătorii de poliţie din toate localităţile judeţului, totodată punându-se accent şi pe evidenţierea eforturilor pe care poliţiştii doljeni le-au depus în soluţionarea unor cazuri.”

Politica