joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltchim, pe mâna chinezilor?

O companie chineză de petrochimie ar vrea să cumpere combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea și să exploateze în România țiței.

Reprezentanţii companiei se vor întâlni săptămâna viitoare cu administratorii judiciari ai Oltchim, arată Mediafax.

Administratorul judiciar al combinatului din Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Piperea, a declarat, pentru sursa citată, că Oltchim, aflat de doi ani în insolvenţă, va încheia anul 2015 pe profit, iar compania de stat ar putea fi vândută cel mai probabil la începutul anului viitor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Compania din China are interesul să exploateze nişte rezerve de petrol inedite ca problemă. După ce se exploatează o resursă convenţională, o sondă de petrol, 65% din rezerva totală de petrol rămâne acolo neexploatată, întrucât este prea vâscoasă pentru a putea fi extrasă. Iar ei deţin tehnologie care le permite exploatarea acestei rezerve de două treimi din rezerva de petrol care nu se poate exploata prin tehnologie convenţională… Etilena, din care se face PVC, este un produs al unei fracţii de petrol. La fel şi propilena, din care se fac polioli, care este marfa care se vinde cel mai bine la export de către Oltchim", a spus Piperea, pentru Mediafax.

Piperea nu a precizat numele companiei, însă firma chineză Junlun Petroleum CO LTD a efectuat mai multe vizite în România, reprezentanţii acesteia având întâlniri inclusiv cu ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, în urma cărora şi-au reiterat interesul să se implice în procesul de privatizare a combinatului chimic, mai arată sursa citată.

sursa foto: adevarul.ro

Politica