duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Evaziune de 3 milioane de euro, cu cereale

Un afacerist este acuzat de DNA Craiova de 16 fapte de evaziune fiscală. Acesta a reuşi să producă statului un prejudiciu de peste trei milioane de euro.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului ZAMFIRESCU DAN MARINEL, administrator al unor societăţi comerciale, la data faptelor, în sarcina căruia s­au reţinut săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată (16 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: În perioada 2007­2008, inculpatul Zamfirescu Dan Marinel, cu intenţie, a înfiinţat şi administrat în fapt, pe o perioadă limitată de timp, două firme prin intermediul cărora a desfăşurat operaţiuni comerciale cu cereale, cu diverse societăţi din ţară şi din spaţiul intracomunitar, înregistrând în evidenţele contabile sau în alte documente legale cheltuieli, respectiv facturi care nu au avut la bază operaţiuni reale ori alte operaţiuni fictive.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, inculpatul a ascuns sursa impozabilă şi nu a evidenţiat în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate în scopul disimulării realităţii provenienţei produselor în cauză şi a omis evidenţierea veniturilor realizate, având drept consecinţă denaturarea veniturilor şi a cheltuielilor.

Prin aceste mecanisme, inculpatul Zamfirescu Dan Marinel a produs bugetului consolidat al statului un prejudiciu de 11.110.028 lei (3.224.569 euro)”, arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj.

 

spot_img
spot_img

Politica