sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Inspector ANAF, tamponat de DNA

Un inspector de la Serviciului de control antifraudă 6 din cadrul D.R.A.F. 4 Târgu Jiu a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, între care, trafic de influenţă.

 “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a inculpaţilor: DURLĂ GRIGORE, inspector antifraudă în cadrul Serviciului de control antifraudă 6 din cadrul D.R.A.F. 4 Târgu Jiu, subordonată D.G.A.F. — A.N.A.F., la data săvârşirii primei fapte, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de: trafic de influenţă, în formă continuată, uzurpare de calităţi oficiale şi instigare la mărturie mincinoasă; BILAN DORU, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă”, au anunţat procurorii DNA.

 

Preţul inspectorului – 750 lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie — iulie 2014 şi 27 martie 2015, inculpatul Durlă Grigore, în calitate de inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Târgu Jiu, a pretins şi primit la intervale diferite, dar în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, materiale de construcţii (ţevi de metal şi plasă de sârmă) şi o canistră de metal, în valoare totală de 750 lei, de la o persoană (martor denunţător în cauză), promiţând că, în schimbul bunurilor, va interveni pe lângă colegii săi, în favoarea societăţii comerciale administrate de acesta, cu prilejul controalelor fiscale efectuate la sediul firmei respective.

“La data de 6 mai 2015, inculpatul Durlă Grigore şi-a atribuit fără drept calitatea de inspector antifraudă, pe care nu o mai avea de la data de 3 aprilie 2015 (când expirase termenul de preaviz prevăzut în Ordinul Preşedintelui A.N.A.F. prin care s-a dispus eliberarea sa din funcţie), în cadrul unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Târgu Jiu, îndeplinind acte legate de acea calitate, respectiv efectuarea de investigaţii şi evaluări de specialitate în vederea prevenirii şi descoperirii faptelor de fraudă fiscală.

Totodată, inculpatul Durlă Grigore l-a determinat pe inculpatul Bilan Doru, să facă afirmaţii mincinoase cu privire la împrejurări esenţiale, în scopul de a-i susţine apărările în cauza penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie — Serviciul Teritorial Craiova”, mai arată DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj.

spot_img
spot_img

Politica