duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Grupă grea, la mondiale, pentru handbalistele tricolore

Componenţa grupelor la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, ce va avea loc între 5 şi 15 decembrie în Danemarca, a fost stabilită după tragerile la sorţi de miercuri. Naţionala feminină de handbal a României  a căzut în grupa D, care se va juca la Fredrikshavn, alături de o campioană olimpică şi europeană, Norvegia, o vicecampioană europeană, Spania, dar şi de o altă putere feminină a handbalului, Rusia. Porto Rico şi Kazahstan sunt celelalte două reprezentative din grupa României, care în mod normal nu ar trebui să pună nicio problemă naţionalei noastre, pregătite de danezul Tomas Ryde, care a semnat prelungirea contractului cu FRH.

Tricolorele vor avea parte astfel de adversari redutabili la mondialele din acest an. Componenţa celorlalte grupe este următoarea: grupa A (se va juca la Herning): Danemarca, Muntenegru, Ungaria, Japonia, Tunisia, Serbia; grupa B (Naestved): Cuba, Suedia, Olanda, Polonia, China, Angola; grupa C (Kolding): Brazilia, Franţa, Argentina, Coreea de Sud, Congo, Germania. Tricolorele s-au calificat la turneul final al CM din acest an după ce au eliminat, în play-off, reprezentativa Serbiei (32-26 şi 24-28).

Ulterior, Serbia, dar şi Germania, au primit wild-card din partea IHF pentru participarea la turneul final. La turneul final, primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală. Naţionala României a participat la toate ediţiile campionatului mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia). 

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica