duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Klaus Iohannis a promulgat o nouă lege

Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, aflat în subordinea Ministerului Muncii, va prelua atribuţiile în domeniul combaterii violenţei în familie, legea fost promulgată astăzi de Klaus Iohannis.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a arătat că Departamentul pentru Egalitate de Şanse a elaborat un studiu în ceea ce priveşte violenţa domestică şi a ajuns la concluzia că numărul de cazuri de violenţă domestică a fost în creştere începând cu anul 2010 şi până la finalul anului 2012, datele aferente altor perioade fiind în analiză.

"În ceea ce priveşte numărul de cazuri de violenţă domestică, cele care au fost anunţate conform procedurilor, la sfârşitul anului 2012 erau înregistrate peste 14.000 de cazuri, iar cazurile de deces cauzate de violenţa domestică au fost în jur de 1.200", a spus Plumb, relatează Mediafax.

Potrivit actului normativ, Ministerul Muncii, prin Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, poate finanţa sau, după caz, cofinanţa programe de interes naţional care au ca scop prevenirea şi combaterea violenţei în familie, precum şi ocrotirea şi sprijinirea familiei în vederea creşterii calităţii vieţii acesteia. Finanţările sau cofinanţările se pot face din fonduri alocate de la bugetul de stat cu această destinaţie, din fonduri externe rambursabile şi nerambursabile, precum şi din alte resurse, în condiţiile legii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La finalul anului 2012 au fost înregistrate 1.200 cazuri de deces ca urmare a violenţei domestice, potrivit aceleiași surse.

spot_img
spot_img

Politica