duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Poliţiştii craioveni s-au dus peste deţinuţii din Galaţi

Doi gălăţeni au fost reţinuţi de poliţiştii din Craiova pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”. În acelaşi dosar sunt vizaţi şi doi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi care vor fi transferaţi la Craiova.
Aceştia sunt acuzaţi că, din iulie 2014 şi până în februarie anul acesta, au înşelat 12 persoane prin metoda “Accidentul”. Prejudiciul se ridică la aproximativ 30 mii euro.
Poliţiştii craioveni au făcut, ieri, cinci percheziţii în judeţul Galaţi la domiciliile a patru persoane, dar şi într-o celulă din Penitenciarul Galaţi unde sunt încarceraţi doi deţinuţi.

Prin extinderea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune aflat în instrumentare la Secţia 3 Poliţie Craiova, ieri, 11 martie a.c., poliţiştii secţiei cu sprijinul structurilor operative I.P.J. Dolj şi al ofiţerilor din cadrul B.C.C.O.A. Galaţi şi I.P.J. Galaţi, precum şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Penitenciarului Galaţi au fost efectuate cinci percheziţii în judeţul Galaţi. Percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile lui E.COSTEL, 25 de ani, B. CANDIT, 30 de ani, B. ILIE, 22 de ani şi G. ANDREI, 22 ani, toţi din comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi, dar şi într-o celulă din Penitenciarul Galaţi unde se află încarceraţi principalii suspecţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune ce fac obiectul dosarului, C.IONEL şi L.MITRIŢĂ, de asemenea din comuna Frumuşiţa, Galaţi. În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 33 telefoane mobile, cartele SIM, mai multe înscrisuri emise de diferite unităţi bancare şi carduri de memorie.  La sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova au fost aduşi pentru audieri E. COSTEL, B.CANDIT şi G.ANDREI, B.ILIE fiind cercetat de autorităţile olandeze pentru fapte de natură penală.
IPJ Dolj

Doi dintre cei patru gălăţeni vizaţi de percheziţiile domiciliare, E. COSTEL şi G. ANDREI, au fost reţinuţi fiind acuzaţi de tăinuire în formă continuată, după ce s-a stabilit că în perioada august – octombrie 2014, au primit prin serviciile de transfer rapid sau personal, sume de bani provenite din înşelăciune. Banii au fost ulterior depuşi în conturi pe numele mai multor persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate.
Pe de altă parte deţinuţii încarceraţi la Galaţi vor fi mutaţi în Penitenciarul Craiova pentru continuarea cercetărilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Recomandări

Poliţiştii doljeni fac şi recomandări, pentru ca, în cazul în care primiţi apeluri de la persoane care pretind că sunt prieteni ale unor rude sau cunoştinţe şi vă informează că aceştia ar fi implicaţi într-un eveniment rutier, solicitându-vă o sumă de bani pentru a interveni pe lângă un avocat în vederea soluţionării favorabile a cercetării, să ştiţi cum să reacţionaţi:

•    Verificaţi autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a altor persoane (rude, cunoştinţe) ce îţi pot oferi informaţii suplimentare;
•    Nu depuneţi bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid către persoane necunoscute;
•    Dacă aţi fost victima unei înşelăciuni, apelaţi imediat 112;
•    Sunaţi imediat la Poliţie şi dacă aţi fost abordat în acest fel, chiar dacă nu aţi trimis banii;
•    Spuneţi prietenilor şi cunoştinţelor despre acest mod de operare şi sfătuiţi-i să fie precauţi.

spot_img
spot_img

Politica