duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Opt noi cazuri de HIV în judeţul Dolj

Cazul transmiterii virusului HIV, din Segarcea, ia amploare. Opt noi cazuri au fost confirmate.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, în luna octombrie au fost făcute 1734 de testări, dintre care 291, la cerere. La opt persoane s-a confirmat prezenţa virusului HIV.  
Reamintim că, în luna octombrie, doljenii din Segarcea au intrat în alertă, după ce un tânăr din oraş a murit şi s-a aflat că avea SIDA. Acesta a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe tinere, fără protecţie şi fără a le spune că este bolnav.

Două dintre fostele iubite ale lui Daniel Secu au aflat primele că sunt seropozitive. Una dintre ele este în stare gravă.
Cazul a intrat în atenţia procurorilor, care au declanşat o anchetă existând suspiciunea că tânărul a infectat intenţionat şi alte persoane. Mama sa a fost chemată la audieri, pentru că a ascuns boala fiului său, deşi acesta aducea fetele acasă. Medicului de familie i s-a interzis să spună cuiva că Daniel Secu avea SIDA.

În urma mediatizării cazului, specialiştii DSP Dolj au făcut, la Spitalul Orăşenesc Segarcea şi la cabinetele medicilor de familie, o acţiune de îndrumare şi control, care a vizat  consilierea personalului medical în legătură cu atribuţiile ce decurg din aplicarea prevederilor Legii nr.584/2002, privind măsurile de prevenire a răspândirii maladiei SIDA în România şi de protecţie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA, intensificarea activităţilor de educaţie pentru sănătate în populaţie pentru promovarea unui comportament sexual sănătos (sigur şi responsabil), îndrumarea tuturor persoanelor, care doresc testarea HIV către laboratorul DSP din Craiova, str. Brestei nr. 6 (testarea este gratuită) sau la orice laborator din sistemul public sau privat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La 30.09.2014 erau înregistrate, în judeţul Dolj,  288 cazuri în viaţă, din care 171 seropozitivi şi 117 bolnavi SIDA şi 18 cazuri noi, din care: 8 seropozitivi, 10 bolnavi SIDA, cea mai afectată grupă de vârstă fiind grupa de vârstă 25-29 de ani (din mediul urban, 13 şi din mediul rural, 5). Nouă persoane din judeţul Dolj au decedat anul acesta din cauza acestei boli.

spot_img
spot_img

Politica