luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un egal cât o înfrângere

Seria rezultatelor negative persistă pentru panduri în campionat. Nici victoria din Cupă, de la Galaţi, nu a reuşit să îi readucă la viaţă în Liga I pe elevii lui Grigoraş.
Mai mult, pandurilor le-a trecut glonţul pe lângă ureche în jocul de marţi, fiind la un pas de a contabiliza un nou eşec.
Salvarea a venit de la Shamsin(75) care a izbutit să înscrie golul egalizator în finalul meciului, după ce oaspeţii preluaseră conducerea în minutul 67, prin Serediuc.
Criza continuă astfel pentru echipa din Târgu-Jiu, care se află la al patrulea joc consecutiv fără victorie, stagnând în subsolul clasamentului, respectiv locul 14.

Un rezultat de egalitate, care pentru noi este echivalent cu o înfrângere. Nu ştiu dacă meritam mai mult sau nu, dar am început jocul foarte bine astăzi(n.r marţi) şi l-am terminat destul de bine. Pe de altă parte, am făcut prea multe greşeli, de transmitere a balonului, puţină lipsă de prospeţime la majoritate jucătorilor, nu cred că este o scuză meciul de la Galaţi pentru că am avut suficient timp de recuperare, dar cred că astăzi am făcut un meci mai slăbuţ, dacă reuşeam să ne concentrăm mai mult în anumite faze, sunt convins că am fi reuşit să câştigăm. Din păcate, a mai trecut un joc pe care nu am reuşit să îl câştigăm, reacţia tribunei este una normală, pentru că nu reuşim să acumulăm punctele necesare să ieşim din zona de retrogradare, Pandurii este o echipă învăţată cu rezultat bune. Îmi pare sincer extraordinar de rău că nu am putut învinge Concordia, îmi puneam mari speranţe în această partidă. Pe final am avut câteva situaţii foarte bune, a fost şi acea lovitură liberă la care s-ar fi produs henţ în careu şi ar fi trebuit acordat penalti, aşa s-a întâmplat şi la Dinamo, dar nu s-a mai discutat nimic. Pe fondul unui joc mai puţin reuşit, dacă primeam acel penalti puteam să învingem, dar asta nu este o scuză, nu caut un vinovat în arbitrii sub nicio formă. Se pare că şi ghinionul şi anumite greşeli ne-au adus aici, nu prea am cuvinte să vorbesc, sunt destul de marcat de acest rezultat. Este o situaţie grea prin care nu am mai trecut de mult şi pe care trebuie să o gestionăm într-un fel. Mai sunt câteva etape până la sfârşitul turului, nu reuşim să legăm victorii, ciugulim puncte. Există dorinţă, asta vă pot garanta, dar nu ştiu ce se întâmplă, este inexplicabil, atât de multe ratări, greşeli copilăreşti la jucători importanţi.
A declarat Petre Grigoraş la finalul jocului

De cealaltă parte, Marius Şumudică, antrenorul Concordiei Chiajna, consideră rezultatul de egalitate echitabil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un meci, consider eu, viu disputat, un meci cu un rezultat echitabil. Două echipe care şi-au dorit foarte mult să nu piardă în această seară, am avut avantaj, n-am ştiut să gestionăm foarte bine, şi pandurii meritau să înscrie datorită numărului de ocazii. Îmi felicit elevii pentru modul cum au luptat, nu pierdem de şase meciuri, este foarte important acest aspect. Sper să prindă cât mai mare încredere, următorul joc îl avem cu Steaua, este un joc extraordinar de dificil. Mă bucură dorinţa jucătorilor şi doresc baftă în continuare echipei Pandurii şi domnului Grigoraş, am rămas în continuare neînvins de Pandurii de cât timp activez ca antrenor. Îmi pare rău că nu am luat trei puncte, dar cred că remiza este echitabilă.
A spus Marius Şumudică

Ieri în jurul orei prânzului, la sediul FRF, au avut loc tragerile la sorţi pentru faza sferturilor de finală a Cupei României. Aflată în prima urnă, Pandurii a picat în compania Universităţii Cluj, urmând să se joace o singură manşă, pe terenul clujenilor, în data de trei decembrie.
În campionat, gorjenii au fost învinşi de „U” Cluj, scor 2-0, dar Petre Grigoraş este încrezător că echipa pe care o pregăteşte are prima şansă la calificare.

Într-adevăr în Cupa României se poate întâmpla orice. Poate toţi s-ar fi gândit că Mioveniul ar fi cel mai facil adversar, dar să nu uităm că a eliminat Astra Giurgiu şi Dinamo, meciurile de Cupă pot avea un istoric diferit faţă de meciurile de campionat. Avem un adversar accesibil, dacă ne vom ridica la un nivel mai bun ca la meciul din campionat (n.r. U Cluj – Pandurii 2-0) sunt convins că ne putem califica mai departe, e o oportunitate certă pentru noi. Important e că am căzut cu o echipă faţă de care ai şanse cel puţin egale, în clasament suntem vecini, sunt convins că avem şanse acum. Putem spune că este o tragere destul de norocoasă pentru noi dintr-un anumit punct de vedere, dar norocul şi-l face de obicei echipa care îşi doreşte cu adevărat să meargă mai departe. Tratăm serios şi Cupa României şi Cupa Ligii, suntem în aceste competiţii, sper să mergem cât mai departe. Cred că ar fi o mare realizare pentru noi să câştigăm un trofeu, dar momentan e departe acest lucru. Sper să avem tot lotul valid la meciul cu U Cluj, nu vorbim neapărat de o revanşă, dar sunt convins că e o ambiţie în plus a echipei să arate că eşecul din campionat a fost unul întâmplător.
A declarat după tragerea la sorţi, Petre Grigoraş, conform site-ului oficial al clubului

––––-

CASETĂ TEHNICĂ

Pandurii Tg.Jiu – Concordia Chiajna 1-1 (0-0)

Stadionul „Municipal” din Târgu-Jiu

Marcatori: Shamsin(75) / Serediuc(67)

Pandurii Târgu Jiu: Gliwa – Unguruşan (Pleaşcă ’81), Erico, Elton, Momcilovici – Anton, Nistor, C. Predescu (Shalaj ’60)- Buleică, M. Roman, Nicoară (Shamsin ’73).
Antrenor: Petre Grigoraş.

Concordia Chiajna: Matache – Al. Stan, Alves, Bagaric, Bucurică – Lovin, Brlecici – Boldrin, Purece (Ad. Cristea ’37) – Wellington (Pena ’81), M. Dina (Serediuc ’66).
Antrenor: Marius Şumudică.

Arbitri: Radu Petrescu (centru) – Bucsi Imre-Laszlo, Alexandru Cerei (asistenţi) – Horaţiu Feşnic (rezervă)
Cartonaşe galbene: Elton ’72, Erico ’80, Anton ’86 / M. Dina ’26, Ad. Cristea ’72, Brlecici ‘81

Politica