vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acţiunile preventive ale poliţiştilor rutieri continuă

Marţi, 04.11.2014, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj au organizat, pe principalele drumuri din municipiul Craiova şi judeţul nostru, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea de către conducătorii auto a semnificaţiei culorilor semaforului electric.
De asemenea, poliţiştii rutieri împreună cu specialişti RAR au urmărit şi verificarea stării tehnice a autovehiculelor, precum şi prevenirea accidentelor cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 123 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi de peste 19000 lei. Dintre acestea, 41 au fost aplicate unor şoferi care au ignorat semnificaţia culorilor semaforului electric, 12 pentru neacordare prioritate pietoni, iar alte 5 pentru defecţiuni tehnice.
Poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 43 permise de conducere, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Politica