duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Agentul «ninja» din Băileşti, eliberat condiţionat

Agentul de la Poliţia Locală Băileşti care şi-a împuşcat un prieten şi a tăiat cu sabia alte două persoane la o petrecere de Florii, în anul 2011, condamnat definitiv în 2012 la 5 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru tentativă de omor, a fost eliberat condiţionat din penitenciar. Decizia a fost luată miercuri, 8 octombrie a.c., de Tribunalul Dolj.

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât, miercuri, 8 octombrie a.c., să-l elibereze condiţionat pe fostul agent al Poliţiei Locale Băileşti, Mihai Cătălin Negreţ, condamnat definitiv pentru tentativă de omor acum mai bine de doi ani:
Admite contestaţia formulată de condamnatul Negreţ Mihai Cătălin. Desfiinţează sentinţa penală nr. 3271 din data de 10.06.2014 a Judecătoriei Craiova şi rejudecând: Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Negreţ Mihai Cătălin. Dispune liberarea condiţionată din executarea pedepsei de 5 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 492/2011 a Tribunalului Dolj. Dispune punerea de îndată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare nr. 552/2012 emis de Tribunalul Dolj dacă nu se află sub puterea altui mandat de executare sau arestare. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, iar onorariu avocat oficiu în cuantum de 100 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 08 octombrie 2014.
Se arată în hotărârea Tribunalului Dolj

Fapta pentru care a ajuns bărbatul în puşcărie s-a petrecut pe 17 aprilie 2011, într-un bar din comuna Cioroiaşi. Anchetatorii au stabilit că, Mihai Cătălin Negreţ, de 32 de ani, agent al Poliţiei Locale din municipiul Băileşti, împreună cu Costel Moandă, de 35 de ani, tot din Băileşti, au fost invitaţi la o petrecere, organizată în barul din Cioroiaşi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aici, cei doi, după ce au consumat băuturi alcoolice, s-au luat la harţă cu trei localnici: Ionel Dumitraşcu, de 37 de ani, Florel Dumitraşcu, de 42 de ani, şi Marian Radu, de 24 de ani. Costel Moadă s-a apucat la ceartă cu doi localnici, mai multe persoane din bar au sărit să-i despartă pe cei care se încăierau, iar în acest context, Negreţ a tras un foc de armă în bar, proiectilul lovind plafonul. Incidentul a gonit mai toţi clienţii din bar, iar Negreţ l-a luat pe Moadă şi pe ceilalţi prieteni şi au plecat la Băileşti.

La scurt timp însă, Negreţ şi Costel Moadă au revenit în Cioroiaşi, la bar, unde, pe terasă, rămăseseră Ionel Dumitraşcu, Florel Dumitraşcu şi Marian Radu.   Negreţ a oprit maşina în faţa barului, a coborât înarmat cu sabia şi, fără să spună nimic, i-a lovit cu muchia pe cei trei în cap, apoi l-a înjunghiat de două ori în zona abdominală pe Florel Dumitraşcu.
Apoi a scos pistolul şi a tras mai multe focuri către cei trei, proiectilele de cauciuc lovindu-i pe Ionel Dumitraşcu şi Florel Dumitraşcu în zona feţei, în timp ce Marian Radu a fost rănit la nivelul abdomenului.

Pe 22 aprilie 2011 Negreţ a fost arestat sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de omor. În luna iunie 2011 a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind condamnat la Tribunalul Dolj, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare. Atât el, cât şi procurorii, au făcut apel, iar pe 10.05.2012 Curtea de Apel Craiova a admis apelul Parchetului şi i-a majorat pedeapsa la 5 ani şi 6 luni închisoare, hotărârea rămânând definitivă.
Acum, că a executat mai bine de jumătate din pedeapsă, bărbatul a fost eliberat condiţionat.

spot_img
spot_img

Politica