luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şeful ISCTR Dolj condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru infracţiuni de corupţie

Sorinel Beşteliu, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Dolj a fost condamnat, ieri, la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar, doi subordonaţi ai săi au primit 4 ani, respectiv 1 an şi 9 luni închisoare, tot cu executare. Aceştia au fost acuzaţi de procurorii Anticorupţie că au cerut 5.000 de lei de la administratorul unei firme de transport ca să nu-l amendeze. Hotărârea pronunţată ieri, la Tribunalul Dolj, nu este definitivă.

Reamintim că, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în decembrie 2013, a inculpatului BEŞTELIU SORINEL, inspector şef  judeţean (arestat preventiv la acel moment) şi în stare de libertate, a inculpatului SÎRBU MARIUS, inspector de trafic – structura judeţeană Dolj, ambii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă, ŢÎNŢARU IULIAN, inspector de trafic în cadrul structurii judeţene Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în sarcina căria s-au reţinut infracţiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la trafic de influenţă, complicitate la dare de mită şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit procurorilor DNA, “în cursul lunii noiembrie 2013, inculpaţii Beşteliu Sorinel şi Sîrbu Marius, au pretins suma de 5.000 de lei de la un denunţător (administratorul unei firme de transport marfă), pentru a-şi exercita atribuţiile de serviciu în aşa fel încât, în perioada lunilor noiembrie şi decembrie 2013, societăţii comerciale administrate de denunţător şi angajaţilor acesteia să nu le fie aplicate sancţiuni contravenţionale şi pentru a-i determina pe ceilalţi inspectori de trafic ai structurii judeţene Dolj din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier să nu sancţioneze contravenţional societatea denunţătorului şi pe angajaţi. Inculpatul Ţînţaru Iulian l-a ajutat pe inculpatul Beşteliu Sorinel să pretindă, iar pe denunţător să îi ofere acestuia din urmă suma de 5.000 de lei, în scopul arătat anterior”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarul s-a judecat la Tribunalul Dolj, instanţă care ieri a pronunţat sentinţa în dosar. Astfel, Ţînţaru Iulian a primit 4 ani de închisoare, pentru că mai avea o condamnare de un an cu suspendare pentru infracţiuni la regimul circulaţiei, Beşteliu a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare, iar Marius Sîrbu 1 an şi 9 luni de închisoare, în toate cazurile fiind cu executare. În plus, inculpaţii, care sunt acum sub control judiciar, trebuie să achite câte 2.300 lei fiecare cheltuieli judiciare. Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Condamnă pe inculpatul Ţînţaru Iulian la pedeapsa de 3 ani închisoare. Revocă beneficiul suspendării condiţionate a executării pedepsei de 1 an închisoare aplicată prin s.p. 116/17.01.2012 a Judecătoriei Craiova definitivă prin d.p. nr. 1101/11.05.2012 a Curţii de Apel Craiova şi dispune executarea în întregime a acestei pedepse alături de pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată, în final inculpatul executând pedeapsa de 4 ani închisoare. 2. Condamnă pe inculpatul Beşteliu Sorinel la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare. În baza art. 88 Cp din 1968 deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive de la 07.11.2013 la 29.01.2014. 3. Condamnă pe inculpatul Sîrbu Marius la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare. În baza art. 88 Cp din 1968 deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestării preventive de la 07.11.2013 la 11.11.2013. Obligă inculpaţii la plata sumelor de câte 2300 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 11.06.2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Politica