vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiovenii, din ce în ce mai atraşi de destinaţiile exotice

Ofertele last minute, rezervările online timpurii, dar şi destinaţiile exotice au început să aibă succes din ce în ce mai mare şi în Craiova. Pentru a profita de ofertele cele mai avantajoase, românii au început să îşi rezerve din timp vacanţele pentru sezonul de vară 2014.
Aşadar e timpul ca oltenii să fie precauţi, să-şi aleagă deja destinaţia de vacanţă şi să înceapă căutările celor mai bune oferte. Agenţia de turism Mapamond vine în întâmpinarea craiovenilor cu oferte imbatabile pentru vacanţa de vară 2014.

Rezervările timpurii, cele mai avantajoase

Rezervăriile din timp vin cu reduceri semnificative, aşa că tendinţa românilor de a-şi planifica vacanţa de vară încă din iarnă este din ce în ce mai mare.
Ofertele sunt pentru toate buzunarele, atât pentru un sejur în ţară, cât şi în străinătate. Cele mai căutate destinaţii pentru 2014 sunt: Bulgaria, Turcia, Grecia şi  evident staţiunile din România. Staţiunile precum Mamaia, Eforie şi Năvodari sunt căutate de olteni, la fel ca şi zonele montane destinate celor care vor să meargă la tratament. În plus, copiii până la 12 ani beneficiază de gratuitate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ţară vorbim atât de litoralul românesc, unde tarifele încep de la 60 lei pe zi, cazare cu mic dejun, pentru un hotel de două stele, 70,80,90 lei la un hotel de trei stele şi peste 100 lei la un hotel de patru stele. Cele mai solicitate destinaţii pentru litoralul românesc sunt în staţiunile: Mamaia, Eforie, Năvodari. De asemenea, şi zonele montane beneficiază de nişte pachete speciale destinate celor care vor să meargă la tratament. Este vorba de programe sociale, unde tarifele încep de la 530 lei de persoană pentru un sejur de şase zile, cazare cu pensiune completă, tratament două proceduri pe zi. Persoanele care doresc să beneficieze de astfel de tratamente trebuie să aibă trimitere de la medicul de familie, copie după cuponul de pensie. Pentru intern, ar fi litoralul românesc şi aceste oferte speciale pentru zona montană. Copiii până în 12 ani beneficiază de gratuitate fără pat suplimentar, cu pat suplimentar plătesc o mică diferenţă de 20,30% din preţul adultului. La tratament copiii beneficiază de gratuitate.
Cristina Iliescu, consultant turism Mapamond

Grecia, Bulgaria şi Turcia cele mai căutate destinaţii externe

Cele mai mari solicitări ale craiovenilor sunt pentru destinaţiile externe. Craiovenii preferă sejururile cu maşina personală, în ţări precum: Grecia, Bulgaria sau Turcia. În Bulgaria majoritatea hotelurilor oferă servicii all inclusive.

Solicitările sunt mai mari pentru extern. Rezervările încep încă din decembrie pentru vară, pentru că atunci sunt cele mai mari reduceri şi beneficiază de locuri cu confirmare pe loc. Craiovenii preferă sejururile cu maşina personală-Grecia, Bulgaria sunt cele mai solicitate pentru acest tip de transport. În Grecia tarifele încep de la 30 euro de persoană pe zi, cazare cu demipensiune. Sunt hoteluri de patru stele care îşi menţin perioada de înscrieri timpurii. Tarifele încep de la 30,40,50 euro de persoană pe zi, cazare cu demipensiune sau cu all inclusive. În Bulgaria majoritatea hotelurilor sunt cu all inclusive.  Sunt persoane care preferă transport cu autocarul şi sunt plecări direct din Craiova spre staţiuni din Grecia. Tarifele încep de la 55 euro de persoană. Pentru avion, sunt plecări spre Grecia, Spania, Turcia, Portugalia. Un mare avantaj pentru locuitorii din Oltenia este Aeroportul din Craiova, deoarece se efectuează zboruri spre Roma, Londra, Bologna, Dortmund, fiind un mare avantaj, deoarece avem deja pachete concepute pentru plecări din Craiova şi mă refer la destinaţii precum Ibitza, Irlanda, Islanda, unde pot opta pentru zbor direct din Craiova.
Cristina Iliescu

Plecările direct din Craiova, mai profitabile

Consultanţii de turism ai agenţiei Mapamond spun că plecările de la Aeroportul din Craiova sunt cele mai profitabile, tarifele fiind mult mai accesibile.

Costurile sunt foarte bune pentru plecare din Craiova, spre deosebire de cea din Bucureşti. Ştim foarte bine ce presupune un drum la Bucureşti, cu o zi mai devreme, trebuie să ai un loc de parcare unde să-ţi laşi maşina pentru şapte zile, o cazare la hotel. Din Craiova, zborurile sunt în general la prânz sau seara şi este mult mai practic. Tarifele pentru Ibitza, cu plecare din Craiova, încep de la 550 euro de persoană, pentru un sejur de şapte nopţi cu zbor inclus şi cazare şi mic dejun la hotel de trei stele.
Cristina Iliescu

Sejururi exotice, mai ieftine decât în Turcia sau Grecia

Tot mai mulţi craioveni preferă vacanţele în locuri exotice. Un sejur de şapte nopţi all inclusive, într-o destinaţie exotică, poate porni de la 600 de euro de persoană.

Sunt din ce în ce mai multe persoane care preferă destinaţiile exotice, deoarece există un mit fals cum că destinaţiile exotice sunt foarte scumpe. Un sejur într-o destinaţie exotică poate porni de la 600 de euro de persoană, mă refer la sejur de şapte nopţi cu all inclusive. Vorbim de destinaţii precum: Sri Lanka, Maldive, Republica Dominicană, unde tarifele încep de la 600 de euro şi pot să ajungă la 900, 1000 euro de persoană pe sejur. Pot de multe ori să fie mai ieftine decât un sejur în Turcia sau Grecia. Pachetele promoţionale sunt valabile pe toată perioada verii şi sunt create încă din luna decembrie a anului trecut.
Cristina Iliescu

Politica