duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Justiţie la referendumul din Mehedinţi: Pentru unii puşcărie, pentru Covlea boierie

Dacă unii şi-au primit  déja anii de puşcărie cuveniţi pentru fraude la referendum , primarul din comuna Prunişor judeţul Mehedinţi Nandi Covlea, alt hoţ de voturi , rămâne în continuare mai presus de lege. Dosarul său penal numărul 3719/P/2012  în care există probe temeinice că a votat de 25 de ori ,  e de 2 ani de zile tot în curs de soluţionare, cel mai probabil de muşamalizare,  fiind trambalat între Parchetul Severin şi IPJ Mehedinţi , fără nicio logică. Pentru infracţiunea de  introducerea în urna de vot a unui numar suplimentar de buletine decât cele votate de alegători, primarul Nandi Covlea riscă o pedeapsă  cu închisoarea  de la 2 la 7 ani. Cât va fi protejat de astre  edilul-şef  care a votat de 25 de ori,  rămâne de văzut…

Pentru unii justiţia e ciumă pentru alţii e mumă!  E mumă pentru primarul din Prunişor, Nandi Covlea care a votat de 25 de ori la referendum şi nu s-a atins nimeni de el şi e ciumă pentru 4 persoane condamnate prospăt la închisoare pentru fraude la referendum. Doi preşedinţi de la două secţii de votare din Mehedinţi au fost condamnaţi la pedepse de închisoare cu executare în dosarul referendumului şi  alţi doi membri ai unor secţii de votare din Orşova au condamnări cu suspendare, hotărârile  fiind date de Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu drept de apel. Astfel, potrivit sentinţei Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, preşedintele secţiei 63 din Dr.Tr. Severin, Liviu Cătălin Bondoc a primit 3 ani de  închisoare cu executare, iar Dumitru Mirea, preşedintele Secţiei 170 din Gârla Mare care a primit pedeapsa de 2 ani şi şapte luni de închisoare cu executare. Instanţa a stabilit de asemenea condamnări cu suspendare pentru Gheorghiţa Burcu şi Manuela Micu, din cadrul secţiei 70 din Orşova, care au primit un an şi şase luni şi respectiv un an de închisoare cu suspendare.

Cei patru inculpaţi în dosarul 16465/225/2012 au fost cercetaţi penal pentru infracţiuni la legea privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Totodată, instanţa a stabilit şi anularea proceselor verbale şi a listelor suplimentare din secţiile în care cei patru au fost preşedinţi. Astfel, potrivit portalului Judecătoriei Drobeta Turnu Severin, instanţa a stabilit anularea unui număr de 124 voturi, de pe lista suplimentară din secţia 170 de la Gârla Mare, unde preşedinte a fost Dumitru Mirea. În cazul secţiei numărul 63 din Drobeta Turnu Severin, al cărui preşedinte a fost Cătălin Băndoc, instanţa a stabilit anularea unui număr de peste 200 voturi de pe listele suplimentare, dar şi anularea procesului verbal. În secţia 70 de la Orşova, unde membri în secţie au fost Gheorghiţa Burcu şi Manuela Micu s-a dispus anularea înscrierilor din lista suplimentară a unui număr de 49 de voturi. Cei patru au drept de apel la Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dosarul primarului Covlea, alt hoţ de voturi –  ţinut la mezat

Dosarul primarului  din comuna Prunişor –Mehedinţi, Nandi Covlea, în curs de muşamalizare? Dacă unii au primit deja condamnări pentru fraude la referendum alţii nici măcar nu au fost trimişi în judecată. De fapt nu s-a început nici urmărirea penală în cazul lor ci sunt doar ,,în cercetări”. Un astfel de dosar, probabil în curs de muşamalizare, îl are ca protagonist pe primarul din Prunişor-Mehedinţi, pesedistul Nandi Covlea. Este vorba de dosarul 3719/P/ 2012. Cu un tupeu de neimaginat, sub ochi membrilor din comisia de votare, la referendumul din  vara 2012 pentru suspendarea preşedintelui Băsescu, edilul-şef a îndesat în urna de vot 25 de voturi, fraudate cu mânuţele sale.

Cazul, petrecut aproape de închiderea secţiei de votare, a fost reclamat la poliţie de reprezentantul PDL. Dosarul penal al hoţului de voturi  a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Severin cu numărul 3719/P/2012. Furăciunea  a fost confirmată şi de preşedintele BEJ Mehedinţi, judecătorul Ovidiu Giorgescu care a hotărât atunci anularea celor 25 de voturi fraudate. În aceste condiţii organele judiciare au demarat cercetarea penală a primarului Nandi Covlea  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducerea în urna de vot a unui numar suplimentar de buletine decât cele votate de alegători, faptă ce se  pedepseşte  cu închisoare de la 2 la 7 ani. După aproape doi ani de zile dosarul trambalat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Severin şi IPJ Mehedinţi este în continuare în cercetări adică  nesoluţionat.

Domnul prim procuror Ciocan este plecat din localitate şi doamna prim procuror adjunct Tomoescu nu este momentan în instituţie. Purtătorul de cuvânt este în concediu. Despre dosarul de care spuneţi numai dumnealor sunt în măsură să vă dea informaţii.
Ne-a  răspuns cu amabilitate un bărbat la numărul de telefon afişat pe site –ul  Parchetului de pe Lângă Judecătoria Severin

Nodiţ : «Primarul Covlea să meargă la puşcărie!»

Andi Nodiţ, cel care a sesizat furăciunea primarului PSD Nandi Covlea, era atunci vicepreşedinte la  PDL Mehedinţi. Nodiţ ne-a povestit că a fost informat la rândul său despre fraudare de către reprezentantul PDL în acea secţie de votare, Cătălin Benţa.

Reprezentantul nostru m-a sunat şi mi-a spus că Nandi Covlea a intrat în secţia de votare din satul Cerveniţa şi din faţa comisiei care nu a grămujit nimic a luat un top de buletine de vot şi ştampila, le-a ştampilat liniştit apoi le-a introdus în urna de vot. După aceea, a luat cu forţa listele permanente tot de sub ochii membrilor comisiei de votare şi a semnat în dreptul unor persoane care nu s-au prezentat la vot. Probabil un număr echivalent cu numărul buletinelor pe care le fraudase. Dacă şi BEJ Mehedinţi a anunţat că a anulat 25 de voturi e o dovadă în plus că primarul Covlea trebuie să meargă la puşcărie. E un exemplu al felului în care USL a fraudat acest referendum.
Ne-a declarat atunci Andi Nodiţ

Ce spunea atunci Cătălin  Benţa, denunţătorul lui Nandi Covlea

Reprezentantul PDL Mehedinţi din secţia de votare Cerveniţa, Cătălin Benţa, cel care l-a dat în vileag pe hoţul de voturi ne-a povestit la vremea respectivă că ceilalţi membri ai secţiei de votare înlemniseră de frica primarului Nandi Covlea şi că toţi erau de-ai lui.

Când i-am spus că a săvârşit o infracţiune, primarul Covlea m-a bătut cu palma pe umăr şi a spus că e bine aşa cum este, adică e bine ce a făcut. Vă daţi seama că eu am sunat la partid, ca să cheme poliţia. Membrii  şi preşedintele comisiei de votare înlemniseră de frica primarului. Sunt toţi oameni de-ai lui. Primarul semnase în dreptul unor persoane care nu numai că nu veniseră la vot dar erau plecate şi din ţară. A semnat şi în dreptul unei rude de-ale mele plecate în Italia. Pe mine nu mă cumpără nimeni şi eu unul nu mi-am schimbat declaraţia. Am declarat la poliţie că l-am văzut pe primarul Nandi Covlea cum fraudează voturi la referendum şi acesta este adevărul. Nu ştiu ce au declarat membrii din comisia de votare. Poate au declarat că n-au văzut nimic că ştiţi cum este, au tangenţă cu primarul şi poate le este teamă de multe. Mie unul nu mi-e frică de el. Părerea mea e că are relaţii şi scapă! Dar n-ar fi corect.
Ne-a declarat unul dintre  martorii cheie, Cătălin Benţa

spot_img
spot_img

Politica