duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Alb-albaştrii nu au prins o zi bună

Al cincilea meci în compania minerilor nu a fost cu noroc pentru studenţi. Pe sinteticul de la Motru, Universitatea a întâlnit sâmbătă, într-un joc de pregătire, colega de serie, Minerul Motru. Trupa lui Zahiu a dat nas în nas cu avangarda lui Napoli pentru a cincea oară în acest sezon, dacă includem şi cele două amicale din vară. Dacă în partidele precedente, minerii nu au schiţat pretenţii la victorie, în jocul de sâmbătă, divizionara secundă din Motru a spart gheaţa în duelurile cu Ştiinţa. Pe fondul unei pregătiri fizice încă nepuse total la punct, elevii lui Napoli au cedat în două rânduri în faţa omologilor gorjeni, care au punctat decisiv în minutule şase şi 69, prin Fărcăşanu, respectiv Traşcă.  Totuşi, juveţii nu au fost outsideri, au arătat în anumite momente că au potenţial, iar jocul de sâmbătă nu reprezintă decât o excepţie de la regulă, care va fi uitată odată cu avansarea în pregătire. Buşu a prins un şut de zile mari în sfârşitul primei părţi, trasor care l-a întins la “păianjen” pe portarul gazdelor, contabilizând cea mai mare ocazie a studenţilor în partida de la Motru.

Buşu, aproape de un gol de generic

Altfel, Napoli a repetat figura din meciul cu Bradu şi a trimis pe gazon întreg lotul. Garnitura de bază a fost asemănătoare celei din primul joc amical, cu puţine modificări în compartimentele defensiv şi median, echipa Universităţii arătând astfel în prima repriză: Hotoboc – Daniel Bălan, Ciucă, Tătaru, Buşu – Vasile Gheorghe, Mârzeanu, Goge, Roman – Ripoli, Stoianof. În a doua repriză au fost introduşi: Cristea, Cruceru, Săceanu, Acka, Preda, Rioşanu, Nicolae, Frăsineanu, Sergiu Popescu, Ciocârlă şi Mititelu Jr.  În altă ordine de idei, meciul a fost arbitrat de o brigadă formată din cinci cavaleri ai fluierului de cel mai înalt nivel, plus o rezervă. Meciul a luat startul sub fluierul principal al lui Colţescu, acesta fiind ajutat la cele două tuşe de Mihai Iliescu şi Adrian Mitruţi, iar în spatele porţilor au stat Viorel Fluieran şi Cătălin Găman. A doua parte a jocului a văzut schimbări nu numai la capitolul jucătorilor, ci şi în interioul brigăzii de arbitrii, Colţescu făcând schimb de locuri cu Găman. Prezent la Motru, pentru a-i vedea pe elevii lui Napoli, managerul general al Universităţii Craiova, Marin Condescu, nu a schiţat dezamăgire la finalul partidei, fiind conştient de perioada de pregătire scurtă de care au avut parte alb-albaştrii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vorbeam cu domnul preşedinte(n.r. Marcel Iancu), pentru noi ar fi mai bine dacă ar mai întârzia începerea campionatului cu o săptămână, ca să fim pregătiţi fizic. A fost un meci de pregătire. Avem nevoie de terenuri pe care să putem să ne antrenăm, de aceea sperăm ca decizia de marţi(n.r. privind dreptul Universităţii Craiova de a folosi “Ion Oblemenco”) să fie favorabilă nouă.
A declarat Marin Condescu la finalul meciului

spot_img
spot_img

Politica