marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuințele de lux din România, tot mai căutate

Agențiile imobiliare spun că românii, care doresc să-și cumpere o locuință de lux, s-au înmulțit, în timp ce oferta a rămas limitată. La pachet cu cererea, au crescut și prețurile. Vorbim de majorări de cel puțin 100.000 de euro.

”S-a conturat o evoluție a pieței în sectorul proprietăților de lux. Dacă până acum aveam până în 5% dintre cereri destinate pentru achiziționarea unor astfel de case, acum procentul a ajuns până la 10-15%”, a spus Alexandra Giuffrida – manager agenție imobiliară, pentru digi24.ro

Cei care caută proprietăți cu valori peste medie se orientează către case cu terenuri de minimum 500 de metri pătrați, cu utilități și surse de energie regenerabilă. Contează mult vecinătățile și zona unde se află imobilul. Prețurile acestor proprietăți sunt în urcare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unui raport imobiliare.ro, numărul caselor vândute în primul trimestru al anului 2022 față de aceeași perioadă a anului trecut a crescut cu peste 5%, ajungând la 170.300. La capitolul apartamente de bloc, numărul locuințelor achiziționate s-a majorat de la 40.000 la 42.700.

Foto: pixabay

Politica