vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Un adolescent român, erou în Italia după ce i-a salvat viața unei femei

Un adolescent de origine română va fi decorat de către președintele Republicii italiene. Băiatul a ascultat involuntar o convorbire telefonică, a recunoscut gravitatea situației și a reușit să prevină o crimă, alertând imediat autoritățile, scrie g4media.ro care citează ANSA.

„Suntem foarte fericiți: inițial am crezut că este o glumă, o farsă, apoi am vorbit cu Secretariatul Palatului Quirinale: recunoașterea va fi înmânată pe 13 mai și pentru noi, pentru fiul meu este o mare onoare şi suntem mândri”, a spus Ramona Rosemari Lascu, mama băiatului. 

Aceasta și-a exprimat bucuria pentru recunoașterea „Alfiere della repubblica” (Purtător de stindard al Republicii) atribuită fiului ei, Emanuele Nicola Affaticati, care nu are încă 16 ani, este rezident în oraşul Fiorenzuola D’Arda, în zona Piacenza, care, în decembrie 2022, a dejucat planul unui bărbat care intenționa să-și ucidă fosta parteneră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acea zi, întorcându-se de la școală cu un tren regional, băiatul a ascultat involuntar convorbirea telefonică a unui alt pasager care continua să repete în limba română că mergea la fosta lui iubită pentru a o ucide. Cunoscând limba și înțelegând conținutul apelului, Emanuele și-a dat seama de gravitatea situației și a alertat poliția, fapt care a dus la arestarea bărbatului.

Povestea, continuă mama tânărului Alfiere, „datează de acum un an și jumătate și nu este foarte recentă: băiatul a auzit această conversație, era convins de ceea ce auzise: poliția și-a făcut datoria, de altfel ei au fost primii care au intervenit și ar trebui să primească o medalie pentru că era vorba de o tentativă de omor”.

Lui Emanuele, simțul datoriei i-a fost insuflat în familie.

„Tatăl meu este colonel de Marină în România”, povesteşte doamna Lascu.

„Am crescut, iar fiul meu a fost crescut și el un pic la fel ca noi fiicele, având ca punct de referinţă figura unui tată foarte bun, a unui ofițer”.

Recunoașterea conferită de Președintele Republicii „este o mare onoare pentru fiul meu, când am primit invitația, eram atât de emoţionaţi încât ne-am așezat pe scaun: este o recunoaștere foarte frumoasă și am primit-o cu mândrie. Acum i-am spus că trebuie să meargă înainte fără să se creadă cine ştie cine, a fost un gest normal”, a mai spus mama lui Emanuele.

Foto: arhivă

spot_img
spot_img

Politica