marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ioan Paul I, papa care a avut un pontificat de doar 33 de zile, va fi beatificat

Vaticanul a anunțat miercuri că Papa Ioan Paul I, al cărui pontificat a durat doar 33 de zile în 1978, va fi beatificat, primul pas înspre recunoașterea ca sfânt de către Biserica Catolică.

Papa Francisc a aprobat un decret care recunoaște un miracol atribuit fostului suveran pontif, pe numele său de naștere Albino Luciani, potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun.

Ioan Paul I a fost ales papă pe 26 august 1978 pentru a-i urma lui Paul al VI-lea. Noul suveran pontif a murit pe neașteptate doar 33 de zile mai târziu, pe 28 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Moartea sa subită a alimentat numeroase teorii ale conspirațiilor de-a lungul anilor, unele din acestea afirmând că papa a fost otrăvit din cauza dorinței sale de a reforma Banca Vaticanului, cea mai puternică instituție financiară a Sfântului Scaun, scrie hotnews.ro

Niciunul din proponenții acestor teorii nu a reușit însă să prezinte dovezi concludente.

Se crede că Ioan Paul I a murit din cauza unui infarct suferit în timpul somnului. El avea 65 de ani în momentul decesului.

Acesta a fost urmat de papa Ioan Paul al II-lea, anul 1978 rămânând în istoria Bisericii Catolice drept „anul cu trei papi”.

Miracolul atribuit lui Ioan Paul I este vindecarea inexplicabilă a unei fetițe în vârstă de 11 ani din Buenos Aires.

Politica