marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Opera Română Craiova cere 55.000 de lei pentru Teatrul de vară

Opera Română Craiova cere de la bugetul local suma de 55.000 de lei, pentru a fi investită în Teatrul de vară. Banii ar urma să vină după o rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului. Astfel, după dorința Operei Române Craiova, este nevoie de o suplimentare a bugetului.

„Bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Craiova se rectifică, în sensul suplimentării, cu suma de 1.356 mii lei. La capitolul 67.10 „Cultură, recreere şi religie ” – Opera Română Craiova propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, în sensul suplimentării subvenției, în sumă de 55,00 mii lei și utilizarea în mod implicit la partea de cheltuieli la titlul II ”Bunuri și servicii”pentru servicii alpinism utilitar, montare poliplan, reflectoare și alte materiale de întreținere și curățenie pentru Teatrul de vară situat în parcul Nicolae Romanescu”, se arată într-un proiect al Primăriei Craiova.

În ultima săptămână, Opera Română Craiova promovat nu mai puțin de trei spectacole la Teatrul de vară situat în parcul Nicolae Romanescu. Este vorba despre „Coruri celebre din opere și operete”, Opera comică „La serva padrona” de Giovanni Battista Pergolesi, ambele în cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini și „Frumoasa din pădurea adormită”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia legată de banii ceruți de Opera Română Craiova este în mâinile consilierilor locali, care vor vota, joi, dacă sunt de acord cu rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului.

Pe parcursul exerciţiului bugetar, autorităţile deliberative pot aproba rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ca urmare a aprobării rectificării bugetului de stat, precum şi ca urmare a unor propuneri fundamentate ale ordonatorilor principali de credite. Propunerile de virări de credite bugetare sunt însoţite de justificări, detalieri şi necesităţi privind execuţia, până la finele anului bugetar, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare, precum şi a programului de la care se disponibilizează şi, respectiv, a capitolului şi subdiviziunii clasificaţiei bugetare şi a programului la care se suplimentează prevederile bugetare.

Politica