marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

50 de milioane de euro, pe apa Mehedințiului. 20 – doar pentru Severin


50 de milioane de euro vor fi investiți în dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din Mehedinți. 20 de milioane euro din suma totală îi revin municipiului reședință de județ.
„S-a semnat unul dintre cele mai mari contracte pe fonduri europene pentru reabilitarea rețelei de apă și canal din județul Mehedinți.
Valoarea totală a proiectului este de 50 milioane euro, iar aproximativ 20 milioane euro revin municipiului Drobeta Turnu Severin.
Se vor realiza: 7 kilometri reabilitare rețea apă potabilă; 1 kilometru extindere rețea apă potabilă; 5.844 de contoare noi de apă cu citire la distanță; 5.165 de cămine noi; 12 kilometri reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajere; 5 kilometri extindere rețea de canalizare; racorduri noi la consumatori; stații de pompare a apelor uzate; branșamente noi”, a anunțat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin.
Tot prin acest proiect va fi înlocuită și conducta de aducțiune din fluviul Dunărea, care din anii ’60 nu a mai fost reabilitată, după cum a menționat edilul.
„Este o investiție extrem de utilă care va aduce un aport important în ceea ce privește confortul cetățenilor și le va îmbunătăți automat calitatea vieții”, a conchis Screciu.

Politica