marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pompierii au zile de foc pe bandă rulantă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în aceste zile, pentru stingerea a 25 de incendii, salvarea victimelor a cinci accidente rutiere, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, salvarea unui animal, dar și pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 34 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Totodată, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, cadrele ISU Mehedinți au efectuat 16 misiuni.
În aceste zile, pompierii mehedințeni au intervenit pentru stingerea a 25 de incendii, 21 dintre acestea manifestate pe raza a 16 unități administrativ teritoriale: Breznița-Ocol (2), Corcova, Devesel, Eșelnița (2), Grozești, Ilovăț, Ilovița, Izvoru-Bârzii (2), Malovăț, Orșova, Prunișor, Șimian, Șișești (2), Șovarna, Vânju-Mare (2) și Voloiac. Flăcările au cuprins peste 90 de hectare de vegetație uscată și circa patru hectare de litieră, ca urmare a nerespectării de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii reamintesc cetăţenilor că arderea se execută:
– în condiţii meteorologice fără vânt;
– în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii;
– să se desfăşoare numai pe timp de zi sub supraveghere permanentă.
De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de a stinge focul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, pompierii fac precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei. Cadrele ISU Mehedinți au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, urmărind responsabilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor individuale de protecție impuse de autorități. În perioada 26-28 februarie a.c., pompierii mehedințeni au desfășurat 12 acțiuni, fiind verificate 22 de societăți comerciale.
Echipaje operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au efectuat patru misiuni, două dintre acestea pentru preluarea și transportul unor persoane confirmate cu Covid-19, iar alte două pentru decontaminarea unor ambulanțe SMURD și a unei autospeciale de transport.

Politica