joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 14.600 de persoane s-au vaccinat în județul Vâlcea

14.629 de persoane s-au vaccinat până marți în cadrul campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021. Este vorba despre oameni ce au primit serul atât din etapa I, personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate, atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2, atingea cota 23.581, dintre care 19.959 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 1.350 sunt doze de vaccin Moderna și 2.272 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

 14.629 de oameni s-au vaccinat cu doza numărul 1 și  8.952 cu doza numărul 2. În data de 1 martie au fost vaccinate 437 persoane la următoarele centre:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– Centrul de vaccinare  din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm. Vâlcea: 46 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Preda Buzescu” Berbești: 37 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 41 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 16 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm. Vâlcea: 55 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm. Vâlcea: 77  doze;

– Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 18 doze;

– Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 29  doze;

– Centrul de vaccinare din Călimănești (campus scolar/Liceu Tehnologic Călimănești): 32 doze;

– Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm. Vâlcea( sala de sport): 49 doze;

– Sala de sport a Liceului „ Constantin Brâncoveanu” Horezu: 37 doze.   

„La nivelul județului Vâlcea, cea de a doua etapă a campaniei de vaccinare fost demarată la data de 16.01.2021. Momentan, pentru această etapă, sunt operaționale 11 centre de vaccinare din județ: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceul Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) si un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca)”, se arată într-un comunicat emis de Prefectura Vâlcea.

Politica