luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

VIDEO/Craiovean reținut pentru că a împușcat un câine

Un bărbat de 40 de ani din Craiova, a fost reținut pentru 24 de ore de oamenii legii din Mehedinți, pentru că a împușcat un câine. Bărbatul deținea legal arme, dar nu avea autorizație de vânătoare. Acesta le-a spus oamenilor legii că a vrut să împuște un șacal pe care l-a văzut în apropierea casei sale din Dubova, dar din greșeală, a împușcat un câine.

„La data de 14 martie a.c., ora 18.44, Poliția municipiului Orșova a fost sesizată de către un bărbat de 36 ani, din comuna Svinița, despre faptul că, în timp ce se afla pe raza comunei Dubova, a văzut un bărbat care a împușcat un câine. În baza sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Biroului pentru Protecția Animalelor, iar din cercetările efectuate a reieșit că în data de 14.03.2024, ora 18.30, un bărbat de 40 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce se afla în curtea imobilului pe care îl deține pe raza localității Dubova, ar fi intenționat să împuște un șacal aflat pe marginea DN 57, iar din motive necunoscute ar fi împușcat un câine aflat în apropiere. Bărbatul este deținător legal de arme însă verificările au reliefat faptul că nu deține autorizație de vânătoare pentru nicio specie de vânat”, potrivit IPJ Mehedinți.

Patrupedul a fost transportat la o clinică veterinară pentru a primi îngrijiri medicale și a fost stabilizat. Polițiștii mehedințeni au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj și rănirea cu intenție a animalelor. Craioveanului i-au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme, 19 cartușe cartușe, precum și un tub cartuș cu capsa percutată. El a fost reținut pentru 24 de ore.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica