miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liderul galeriei și alți doi ultrași rapidiști, arestați

Trei dintre membrii galeriei echipei Rapid, printre care și liderul Liviu Ungurean, zis „Bocciu”, au fost arestați preventiv, vineri, 15 martie, pentru 30 de zile, într-un dosar în care ultraşii sunt acuzaţi că foloseau ilegal materiale pirotehnice pe stadioane în timpul meciurilor de fotbal.

Suspecții sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi distrugere.

În acest dosar, președintele Rapidului, Daniel Niculae, va fi cercetat în stare de libertate, după ce, joi dimineață, a fost ridicat de mascați de acasă și dus la audieri, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii spun că, Daniel Niculae colabora cu ultrașii ca să aducă pe stadion materiale pirotehnice periculoase. Mai mult, în interiorul arenei a fost găsită și o încăpere secretă, cu un perete fals, unde erau depozitate petardele și torțele.

Dan Șucu, finanțatorul echipei, spune că nu știa nimic despre aceste lucruri. 

Potrivit datelor din anchetă, pe 29 octombrie 2023, jandarmii au efectuat un control în zona Peluza nord a Stadionului Giuleşti, secţiunea 119 – 120, unde au găsit într-un grup sanitar destinat bărbaţilor patru saci ce conţineau 371 de articole pirotehnice – petarde, fumigene, torţe, combinezoane de culoare neagră şi măşti din plastic.

Materialele pirotehnice erau ascunse într-un spaţiu din grupul sanitar, mascat de o uşă în peretele acoperit cu faianţă.

Dincolo de ancheta procurorilor, după aceste incidente, Federația Română de Fotbal le-a interzis ultrașilor să mai meargă în peluze la următoarele meciuri ale Rapidului.

Foto: Facebook/FC Rapid 1923

Politica