luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

FOTO. Zeci de taximetriști protestează în Craiova

Zeci de taximetriști s-au strâns, marți, la ora 11:00, aproape de Mall Electroputere, în Craiova. Aceștia au organizat un protest prin care vor să atragă atenția Guvernului cu privire la reglementările din domeniul transportului. Mai exact, taximetriștii vor ca transportul alternativ să fie reglementat, iar diferența dintre noile forme de transport persoane și TAXI să nu mai fie una atât de mare.

Protestul nu a avut drept scop încurcarea traficului din Craiova. Taximetriștii au pornit de la Mall și au vrut să ajungă la Prefectură, pentru o întâlnire cu prefectul de Dolj. Aproximativ 70 de mașini TAXi au pornit protestul, dar numărul lor putea fi mult mai mare. Conform spuselor lui Iulian Ciucă, președintele Camerei taximetriștilor Craiova, nu s-a dorit un deranj prea mare, care să afecteze activitatea de zi cu zi a craiovenilor.

Nu avem niciun semn că cineva s-ar gândi la noi. Sperăm că domnul Marcel Ciolacu și ministerele care ar trebui să reglementeze activitatea în domeniul transporturilor să intervină acum, dacă nu au făcut-o, și să salveze una dintre cele mai mari activități din domeniul transporturilor – taximetria. Nemulțumirile sunt multe. Când în piață, Guvernul României a adus o altă taximetrie, total nereglementată, la liber, nu s-a gândit care ar fi impactul economic și social. Cerem urgent o intervenție, să reglementeze acest domeniu. Nu suntem împotriva companiilor de profil. Suntem dornici să luăm ce este bine, dar nu putem să fim exterminați, nu putem să acceptăm ca o activitate reglementată printr-o lege să fie înlocuită cu același timp de transport. Există și o hotărâre care spune că transportul alternativ este un transport de persoane. Sunt semne chiar și din partea lor, semne de nemulțumire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astăzi este un protest organizat. taximetriștii s-au grupat aici. Vom face un marș până la Prefectură, unde îi vom înmâna domnului prefect o notificare, prin care să îi reamintim domnului Ciolacu faptul că pe biroul dumnealui se află deja reglementări, încă de anul trecut, să reamintim că cineva trebuie să facă ceva. Un RCA la un TAXI este de 2000 de lei, la transportul alternativ este 700 de lei. Nu ne vom opri. Mergem și către București. Protestele nu sunt doar în Craiova, ci în toată țara. Dorim să nu facem un deranj prea mare. Puteam să strângem 500 de taxi-uri. Ne-am limitat la aproximativ 100. E nevoie ca taximetriștii să rămână la dispoziția cetățenilor, nu vrem să încurcăm oamenii. Nu vom bloca traficul, nu ne dorim lucrul acesta. Ne interesează să ne facem treaba, să muncim”, a transmis Iulian Ciucă.

Reprezentantii taximetriștilor care s-au aflat astăzi la sediul Prefecturii pentru discuții cu prefectul județului, l-au informat pe Dan Diaconu, despre nemulțumirile lor și despre modalitatea prin care ei văd soluționarea problemelor cu care se confruntă în acest moment. Revendicările lor au adus în centrul discutiilor reglementări clare în domeniul transportului, mai precis reglementarea transportului alternativ care ar avea un impact negativ foarte mare asupra activității pe care taximetriștii o desfășoară.

„Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, va transmite mai departe către autoritățile centrale revendicările protestatarilor astfel încât să se creeze o imagine cât mai clară privind scopul acestui manifest al taximetriștilor și pentru luarea celor mai bune și corecte decizii la nivel central. La protestul autorizat astăzi au participat 150 de taximetriști și a fost unul pașnic”, informează Prefectura.

spot_img
spot_img

Politica