luni, mai 20, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vâlcov și Prina, dați în urmărire

Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română, după ce nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, el având de executat o condamnare de 6 ani de închisoare într-un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.1/02.05.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi spălare a banilor”, se arată pe site-ul Poliţiei Române.

Presa a relatat că Darius Vâlcov ar fi plecat de ceva vreme în Italia, acolo unde au fugit mai multe persoane condamnate în România pentru a scăpa de închisoare, conform Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată.

În urmărire generală este dat și Minel Prina, fostul primar al Slatine, condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov. Prina nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu. Prina şi-a schimbat adresa pe judeţul Mehedinţi, scrie reporter24.info

Minel Prina  a fost condamnat la o pedeapsă de patru ani şi şase luni închisoare cu executare.

Între timp, oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, condamnaţi la închisoare în acelaşi dosar, s-au prezentat, marţi seară, la sediul IPJ Olt, de unde au fost transportaţi al Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Timofte (42 de ani) a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Tomescu (54 de ani) la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

„La data de 2 mai 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au primit două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de către Tribunalul București, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 42 de ani, respectiv 54 de ani, ambii din municipiul Slatina, județul Olt.

Bărbatul de 42 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență, spălarea banilor și fals în înscrisuri sub semnătura privată.

Cei doi bărbați s-au prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și au fost transportați la Penitenciarul Craiova, în vederea executării pedepselor privative de libertate”, transmite IPJ Olt.

spot_img
spot_img

Politica