miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

VIDEO/ Bancomate încărcate cu bani falși. DIICOT face percheziții

Patru percheziții domiciliare au loc miercuri dimineață, în Capitală, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

”La data de 03.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu  polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă efectuează 4 perchiziții domiciliare în municipiul București într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate şi înşelăciune”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie, o unitate bancară a fost prejudiciată cu suma de aproximativ 240.000 euro, prin încărcarea în bancomate, pe parcursul a 3 zile, a 486 de bancnote în valoare de 500 euro falsificate. Dintre acestea, doar șase bancnote au fost reținute de aparatele multifuncționale, restul fiind acceptate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Bancnotele fac parte dintr-un tip de fals foarte periculos, fiind cunoscute la nivel european atât pentru calitatea superioară a contrafacerii, cât și pentru faptul că sunt imposibil de detectat cu ochiul liber”, se mai arat în comunicat.

Două persoane vor fi conduse la sediul DIICOT – Structura Centrală, pentru audieri.

Foto: pixabay

Politica